Батьківські збори 2 клас в умовах карантину

Про матеріал
Батьківські збори. Дитина – дзеркало родини; як у краплі води відбивається сонце, так у дітях відбивається моральна чистота матері і батька.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські збори. В умовах карантинуstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 2

Порядок денний: Завершення навчального 2019-2020 року. Підготовка до наступного навчального року. Про особливості оцінювання учнів 2 класу. Свідоцтва досягнень. Останній дзвоник. Різне.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

Завершення навчального 2019-2020 року. Про це розповіла в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій в інтерв’ю Радіо Свобода. «Міністерство освіти і науки рекомендувало звичну структуру навчального року. Навчальний процес в закладах освіти закінчувався у останній тиждень травня. Так буде і в цьому році. Уроки з використанням дистанційних технологій будуть відбуватись до кінця травня», – повідомила Любомира Мандзій. У червні відбуватиметься процес закінчення навчального року та оформлення необхідної шкільної документації. Літні канікули – з 29 травня 2020 до 31 серпня 2020 року.

Номер слайду 4

Підготовка до наступного навчального року. За словами виконувачки обов'язків міністра освіти та науки Любомири Мандзій, у вересні наступного навчального року у всіх школах буде передбачене коригуюче навчання. Це необхідно для того, аби вчителі мали можливість з’ясувати, який матеріал та в якому об’ємі опанували їхні учні за час карантину, і за необхідності відпрацювати його ще раз.

Номер слайду 5

Особливості оцінювання учнів 2 класу. Оцінювання має бути формувальним – без жодних абстрактних та караючих номерних оцінок, таємним, адже тільки вчитель, школяр та його батьки мають знати про результати навчання, а також підтримувати постійний зворотній зв’язок для інформування про прогрес дитини. Батьки мають бути повністю поінформовані про навчальний прогрес дитини. Саме для цього передбачено свідоцтво досягнень. Воно заповнюється за показниками. Серед них є такі, наприклад, як «вміння брати на себе відповідальність» чи «вміння співпрацювати з іншими». Поряд з тим є звичні для нас «уміння писати диктанти», «уміння рахувати в межах ста». Таким чином батьки будуть поінформовані, які є сильні сторони дитини, а де ще треба більше попрацювати», – зазначила Міністр.

Номер слайду 6

Свідоцтва досягнень. Для того, щоб повноцінно реалізувати цей підхід, МОН підготувало форму свідоцтва досягнень. Воно містить два блоки. Перша частина – особисті досягнення – заповнюється двічі протягом року. У жовтні – проміжне оцінювання та в травні – підсумкове оцінювання. Друга частина – предметні компетенції – заповнюється лише в травні в межах підсумкового оцінювання. Для оцінювання учнів пропонується чотирирівнева система: «має значні успіхи», «демонструє помітний прогрес», «досягає результату з допомогою вчителя», «ще потребує уваги і допомоги». Окрім зафіксованих навчальних результатів, що містяться у свідоцтві і за якими здійснюється оцінювання, вчитель може додавати свої характеристики, про які бажає поінформувати батьків. Також свідоцтво передбачає поле для розгорнутого коментаря вчителя, що може бути адресований батькам учня для глибшого розуміння розвитку дитини.

Номер слайду 7

Свідоцтва досягнень. Свідоцтва досягнень учнів я надішлю в електронному варіанті (на пошту, Viber) не пізніше 15 червня 2020 року, в друкованому варіанті в вересні 2020 року.

Номер слайду 8

Останній дзвоник. Щоб запобігти поширенню коронавірусу, МОН рекомендує цьогоріч не проводити масових заходів, зокрема останні дзвоники. Тому останній дзвоник буде викладений 29 травня на сайті школи.

Номер слайду 9

1. Підготувати підручники для того, щоб здати (підклеїти, витерти тощо). Я повідомлю, коли потрібно буде здати підручники за 2-й клас. Нові підручники на 3-й клас ще не надійшли. 2. Для тих хто бажає: можна придбати зошит майбутнього третьокласника «Літо-літечко» на літо. 3. Дякую батькам, за допомогу в організації дистанційного навчання!!!ппппппппппппппппппппппп Різне

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Макеєва Юліана
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 травня 2020
Переглядів
7463
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку