Батьківські збори презентація "Профорієнтація"

Про матеріал
Презентація на допомогу класному керівникові про профорієнтаційну роботу. Пам'ятка обираючому професію 1. Вибір професії - складний і відповідальний крок у твоєму житті. 2. Не надавай вибір своєї майбутньої професії нагоді. 3. Користуйся інформацією професіоналів. 4. Професію треба обирати свідомо, з урахуванням своїх здібностей, внутрішніх переконань (тільки байдужі йдуть куди доведеться), реальних можливостей, зваживши всі «за» і «проти». З ЦІЄЮ МЕТОЮ: • Вивчи глибше самого себе: розберися в своїх інтересах (що тобі цікаво на рівні хобі, а що може стати професією), схильності, особливості свого характеру і фізичних можливостях. • Подумай, які у тебе сильні і слабкі сторони, головні і другорядні якості. • Ознайомся з професіями, які відповідають твоїм інтересам і здібностям. Прочитай більше книг, статей, журналів. Окресли попередньо избираемую професію або групу споріднених професій. • Поговори з представниками обраних професій, постарайся побувати на робочому місці цих фахівців, ознайомся з характером і умовами праці. Продумай, як, де і коли можна спробувати свої сили в цій справі практично і - дій! • Ознайомся з навчальними закладами, в яких можна здобути обрану професію. • Зістав свої особисті якості і можливості з характером тієї професії, яку ти вибрав. • Прийнявши рішення, не відступай перед труднощами. Будь наполегливий у досягненні намічених цілей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вибір професіїПідготувала класний керівник. Казарян Ірина Ігорівна

Номер слайду 2

Людина - людина- всі професії, пов'язані з вихованням, обслуговуванням, навчанням людей, спілкуванням з ними. До цієї групи належать усі педагогічні та медичні професії, професії сфери послуг офіціант, продавець, лікар, секретар, педагог загального профілю, вихователь. Якості: товариськість, емоційна стійкість, організаторські здібності

Номер слайду 3

Людина - технікавсі професії, пов'язані з утворенням, обслуговуванням і експлуатацією техніки. Це такі професії як: інженер-конструктор, автослюсар, системний адміністратор, автослюсар, верстатник, електрик, слюсар, оператор, токар, монтажник конструкцій, радіомеханік, інженер-технолог, водій. Якості: здібності до геометрії, фізики, просторову уяву, технічний склад мислення, схильність до практичної праці.

Номер слайду 4

Людина – художній образвсі професії, пов'язані з створення, копіювання, відтворення і вивченням художніх образів. До цієї групи відносяться такі професії як: художник, актор, співак, реставратор, мистецтвознавець, диктор, архітектор, швачка-модельєр, маляр, копіювальник малюнків, композитор, письменник. Якості: наочно-образне уявлення, яскрава уява, схильність до творчості, гнучкість почуттів, розвиненість функціональних здібностей (слух, зір, мова, смак тощо).

Номер слайду 5

Людина - природавсі професії, пов'язані з вивченням, охороною і перетворенням природи. До цієї групи відносяться такі професії як: ветеринар, садівник, агроном, еколог, лісник, рільник, тваринник, ветеринарний лікар, геолог, агроном, зоотехнік. Якості: спостережливість, стійкість уваги, схильність до обліку спостережень, потреба в руховій активності.

Номер слайду 6

Людина – знакова системавсі професії, пов'язані зі створенням і використанням знакових систем (цифрових, буквених, нотних). До цієї групи відносяться перекладачі художніх та технічних текстів, аналітики, фінансист, економіст, плановик, кресляр, коректор, складач, стенографістка, друкарка, програміст, бухгалтер, вчений-теоретик. Якості: здатність до алгебри (абстрактне мислення), стійкість уваги, схильність до узагальнень, до малорухомої роботи (посидючість).

Номер слайду 7

Пам'ятка для батьків щодо вибору професіїШановні татусі й мами!1. Дайте дитині право вибору майбутньої професії. 2. Обговорюйте разом з ним можливі «за» і «проти» обраної ним професії. 3. Розглядайте вибір майбутньої професії не тільки з позиції матеріальної вигоди, але і з позиції морального задоволення. 4. Враховуйте у виборі майбутньої професії особистісні якості дитини, які необхідні їй в даній спеціальності.

Номер слайду 8

5. Якщо виникають розбіжності у виборі професії, використовуйте можливість порадитися з фахівцями-консультантами. 6. Не тисніть на дитину у виборі професії, інакше це може обернутися стійкими конфліктами. 7. Підтримуйте дитину, якщо у неї є терпіння і бажання, щоб її мрія збулася. 8. Якщо ваша дитина помилася у виборі, не картайте її за це. Помилку можна виправити. 9. Якщо ваша дитина рано захопилася якоюсь професією, дайте їй можливість підтримувати цей інтерес з допомогою літератури, заняття в гуртках і т. д. 10. Пам’ятайте, що діти переймають традиції ставлення до професії своїх батьків!

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 січня 2020
Переглядів
2192
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку