Батьківскі збори родинна студія "Шлях до успіху"

Про матеріал
Розробка родинної студії ,яка є зборами батьків і вчителів для розв'язання певної виховної проблеми.
 СолнышкА .png
Перегляд файлу

                         Шлях до успіху

                                1) Шукати можливості там, де інші бачать лише проблеми;

                                2) Не боятися мріяти;

                                 3) Вірити в себе наперекір всьому.

І   Організаційний момент.

Доброго дня,шановні гості.Ми  радо  вітаємо вас на Родинній студії,присвяченій одній з ключових компетентностей,якій маємо навчати ми,вчителі і ви ,батьки.А яка ж це компетентність ми дізнаємося вже незабаром.До речі, що таке  компетентність? Компетентність у перекладі з латинської «competentia» означає коло питань, у яких людина добре обізнана, має знання та досвід. Компетентна в певній сфері людина має відповідні знання й здібності, що дозволяють їй обґрунтовано судити про цю сферу й ефективно діяти  в ній.

Але  спочатку давайте познайомимося. Так як тема студії « Шлях до успіху»,тому пропоную знайомство в такій формі   –Моє імя …..

                                      Я вважаю себе успішною людиною(чи ні),тому що…

ІІ Добре.А тепер давайте визначимо про розвиток якої компетентності ми сьогодні будемо вести мову. Пропонуємо вам переглянути  відео.

Для того,щоб вам зручніше було визначитися,скористуйтеся наступним слайдом

https://im0-tub-ua.yandex.net/i?id=844b61a5be40185b20177e4fa9d6d3b0&n=13

 

 

ІІІ. Якби ми поцікавились у підприємця, чого він очікує від школи, то той, мабуть, відповів би так: «Орієнтований на добрий «продукт», яким є "компетентності випускників шкіл,які  свідомо чи несвідомо формуються в учнів у школі.

Підприємницька компетентність, поряд із такими компетентностями, як-от: уміння вчитися, спілкуватися державною та іноземними мовами, базовими компетентностями в галузі природознавства і техніки, математики, інформаційно-комунікаційних технологій тощо у своїй сукупності складає комплекс ключових компетентностей особистості.

У Європейській довідниковій системі підприємницька компетентність трактується як здатність особистості втілювати ідеї у сферу економічного життя, як інтегрована якість, що базується на креативності, творчості, інноваційності, здатності до ризику, а також спроможності планувати та організовувати підприємницьку діяльність .

 Успіх підприємницької діяльності пов’язаний із самоорганізованістю, діловими та особистісними якостями підприємця, ефективністю управління бізнесом. Важливими є лідерські якості, уміння розв’язувати конфліктні ситуації, приймати рішення в умовах невизначеності, працювати в команді, стимулювати й мотивувати зусилля працівників, створювати організаційні структури .

Формування підприємницьких умінь відбувається вже тоді, коли учні беруть участь в учнівському самоврядуванні та дослідницькій діяльності, виконують роль організаторів шкільних справ, обирають майбутню професію, планують створення власної справи тощо.

У статті «Як здобути успіх у роботі?» в одній з польських газет стверджується, що «роботу ми отримуємо в 70% завдяки нашим умінням і в 30% завдяки навичкам міжособистісного спілкування, натомість втрачаємо її у 30% через брак умінь, а в 70% – через відсутність навичок міжособистісного спілкування.

Головне ,що маємо робити ми,вчителі і ви,батьки-це допомагати втілювати задуми в життя,іноді,не заважати,..Давайте переглянемо відео  :

10 успішних дітей сучасності.

 

 

ІV Вважатимемо,що ви зрозуміли,як розвивати підприємливість і на наступних ситуаціях спробуєте зробити правильний вибір. Кожного з вас ми привітали квітками,тому обєднайтеся ,будь ласка,за видом квітки..Кожна група отримує певне завдання

1)ситуація .Ваша родина заможна.,проживає в престижному районі.Батько успішний юрист,мама займається благодійністю. Син відвідує престижну школу.З дитинства батьки привили синові дух суперництва.Батьки переймалися про те,щоб хлопчик мав бажання вивчати науку,уже в 10 років він вирішив,що обов’язково ввійде в коло успішних людей.Прикладом був батько. Маленькому  хлопчикові подобалося грати в різні ігри,в яких він часто був переможцем.,тобто замість спортивних ігор та веселощів з друзями хлопчик багато читав та приділяв час навчанню.За іронією долі в цій школі був один з перших комп’ютерів.Вже тоді його зацікавила ця машина  і він вирішив,що буде заробляти програмуванням.Але батьки,які нічого не знали про комп’ютери,були категорично проти такого бажання,вони вважали,що успішні люди не можуть займатися такою справою і бачили сина юристом.Юноша вступив в юридичну академію…Закінчіть цю історію.

( Юноша вступив до  Гарварду. На машинах університету він продовжував писати програми. Гроші,які він отримував за свої ідеї , вкладав  у  бізнес. В 1975 году Білл та його товариш відкрили свою фірму,яку назвали Microsoft. Часто  геній так тяжко и працював,що засинав на робочому місці в офісі. Гарвард хлопець кинув.Батьки не поділяли його вибір,але компютерний геній не здавався. Білл Гейтс знав,як стати  успішною людиною. Секрет мужчины крився  в працелюбності й казкових  амбіциях. В 1978 году в офісі Microsoft вже працювало 11людей. Сьогодні програму,яку створила його фірма,мають 90%користувачів  комьютерів.В історії цього генія були злети й падіння,однак він впевненно крокував до своєї мети.Декілька разів  Білл Гейтс  очолював  список найбагатших  людей планети.Зараз  Сейчас мультиміліардер  віддає значні кошти на благочинність.Він  Он жертвує мільйони бідним та знедоленим .Його нова мета в житті-врятувати світ.

На прикладі цієї відомої особистості ми розглянули як треба досягати успіху

І тепер давайте спробуємо відповісти на наступні запитання:

 

 

 

 

Як ви гадаєте  Що послужило причиною його успіху?

1) те, що він знав, чого хоче.

2), те, що прикладав  до досягнення мети максимальних зусиль і на протязі не одного-двох днів, а досить довго.

3) не здавався, коли було складно і нічого не виходило.

Чи можна скористатися прикладом успішних людей?

Можна скористатися лише загальними переконаннями успішних людей, такими як:

1) Шукати можливості там, де інші бачать лише проблеми;

2) Не боятися мріяти;

3) Вірити в себе наперекір всьому.

Чому він став успішним?

1) Тому що не боявся діяти.

2) тому, що його  винахід змінив життя людей. Можна навіть сказати, що він подарував нам «наше» життя, той світ, в якому ми зараз живемо.

Щоб ви порадили людині, що йде до успіху?

 Не звертайте уваги на критику і критиків, а  просто робіть те, що особисто вам подобається! А якщо поки не виходить робити тільки те, що подобається, зводити до мінімуму все, що не приносить вам задоволення.

V.А тепер прийшов час поділитися досвідом,як,ви,батьки розвиваєте підприємницьку компетентність у дітей дома та як ми,вчителі розвиваємо її на уроках.

1)Батьки діляться досвідом

2)вчителі:

1.Атоян С.М.( на уроках геометрії)

2.Сорочинська О.С.( на уроках трудового навчання)

VІІ .Підсумок.

 

До нової зустрічі.

 

 

 

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шлях до успіху

Номер слайду 2

Давайте познайомимося. Чи вважаєте ви себе успішною людиною?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Успішні діти

Номер слайду 5

Поміркуємо разом…

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1. Що послужило причиною його успіху?2. Чому він став успішним?3. Чи можна скористатися прикладом успішних людей?4. Щоб ви порадили людині, що йде до успіху?

Номер слайду 8

Підприємливість на уроках

Номер слайду 9

«Знаходження площі поверхні призми і циліндра» Урок геометрії у 11 класі

Номер слайду 10

Завдання для груп. Задача Треба побудувати теплицю напівциліндричної форми, розміри якої 8м х3м Скільки треба придбати металевих труб для того, щоб зварити каркас теплиці? Скільки треба купити плівки, щоб покрити теплиці? Які кошти на це треба потратити?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Уроки трудового навчання

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

До нових зустрічей

zip
Додано
30 січня 2019
Переглядів
701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку