Бази даних. Реляційна бази, ієрархічні, Тест, Презентація, Інформатика, Програмування

Про матеріал
Один до одного (One-to-One): У цьому типі зв'язку кожен запис у першій таблиці відповідає лише одному запису у другій таблиці і навпаки. Наприклад, у таблиці "Клієнти" може бути зв'язок "Один до одного" з таблицею "Паспорти", де кожен клієнт має лише один паспорт, і кожен паспорт належить лише одному клієнту. Багато до одного (Many-to-One): У цьому типі зв'язку кілька записів у першій таблиці може посилатися на один запис у другій таблиці. Наприклад, у таблиці "Замовлення" багато замовлень може належати одному і тому ж клієнту. Багато до багатьох (Many-to-Many): У цьому типі зв'язку кожен запис у першій таблиці може мати відношення до кількох записів у другій таблиці, і навпаки. Цей тип зв'язку вимагає створення додаткової проміжної таблиці, яка встановлює зв'язок між записами обох таблиць. Наприклад, у системі для управління бібліотекою книги можуть мати багато авторів, і автори можуть мати багато книг.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА 3 Поняття первинного ключа

Номер слайду 2

Поняття первинного ключа. Первинний ключ у мові SQLПриклади застосування первинного ключа. Розподілення і видалення обмежень

Номер слайду 3

Первинний ключ у мові SQLУ мові SQL первинний ключ описують обмеженням PRIMARY KEY, яке задається в операторах DDL (Create, Alter).

Номер слайду 4

Приклади застосування первинного ключа. Приклад створення таблиці мовою SQL з обмеженням первинного ключа:

Номер слайду 5

Приклад первинного ключа

Номер слайду 6

Розподілення/видалення обмеження первинного ключа

Номер слайду 7

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Майстер-класи
Додано
5 жовтня 2023
Переглядів
106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку