Базові структури алгоритмів

Про матеріал
Базові структури алгоритмівПід словами “базові структури” мають на увазі способи керування процесами обробки даних. Комбінуючи базові структури, можна складати програми для розв’язання різноманітних задач. Виділяють 3 базові конструкції: 1. Лінійні (послідовні) 2. Умова (розгалуження). 3. Цикли (повторення).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стьопа Г.С. Базові структури алгоритмів Інформатика-11 Тема-2

Номер слайду 2

Стьопа Г.С. Що таке базові структури Під словами “базові структури” мають на увазі способи керування процесами обробки даних. Комбінуючи базові структури, можна складати програми для розв’язання різноманітних задач. Виділяють 3 базові конструкції: 1. Лінійні (послідовні) 2. Умова (розгалуження). 3. Цикли (повторення).

Номер слайду 3

Стьопа Г.С. Лінійна структура Лінійна структура передбачає, що тіло алгоритму являє собою послідовність команд, що будуть виконуватись виконавцем одна за одною підряд. Виконання наступної команди почнеться тільки після завершення виконання попередньої. На малюнку представлено приклад лінійного алгоритму знаходження суми двох введених чисел.

Номер слайду 4

Стьопа Г.С. Умова (розгалуження) Умова – це вид керуючої конструкції, що передбачає можливість вибору з кількох варіантів, для кожного з яких, залежно від умови, виконується різна послідовність команд. За командою розгалуження виконавець вибирає один із шляхів виконання алгоритму з неодмінним виходом на загальне продовження. Умова – це вислів, про який можна сказати істинний він чи ні. Умови бувають прості та складені. До команд розгалуження відносять 2 види команд: 1. Команда “ЯКЩО”. 2. Команда “ВИБІР”.

Номер слайду 5

Стьопа Г.С. Умова (розгалуження) Загальний вигляд команди “Якщо” . Загальний вигляд команди “Вибір”:

Номер слайду 6

Стьопа Г.С. Блок-схеми (Розгалуження) В блок-схемах команди розгалуження позначаються таким чином. Команда “ЯКЩО” В блок-схемах команди розгалуження позначаються таким чином. Команда “ВИБІР”

Номер слайду 7

Стьопа Г.С. Повторення (цикли) Цикл – це вид керуючої структури, що дозволяє багаторазово повторювати задану послідовність команд. Існує 3 види циклів: 1. Цикл з передумовою. 2. Цикл з післяумовою. 3. Цикл із заданою кількістю повторень. При використанні циклів не потрібно одні і ті ж команди записувати декілька разів підряд.

Номер слайду 8

Стьопа Г.С. Повторення (цикли) Загальний вигляд циклу з передумовою: Загальний вигляд циклу з післяумовою: Загальний вигляд циклу із заданою кількістю повторень

Номер слайду 9

Стьопа Г.С. Блок-схеми (повторення) В блок-схемах команди повторення позначаються так: Команди будуть повторюватись до тих пір поки умова є істинною. Коли умова перестала виконуватись, виконавець припиняє виконувати команди та переходить до наступних команд алгоритму.

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку