Безпечна поведінка вдома та надворі

Про матеріал
Презентація до уроку на тему: "Безпечна поведінка вдома, надворі" . Мета: формувати правила безпечної поведінки дітей надворі; вчити аналізувати ситуації, що можуть стати загрозою безпечного життя на прогулянці; розвивати вміння розсудливо діяти; виховувати обережність, винахідливість, уважність, дисциплінованість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дорошівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Кузьміна Н. С. Безпечна поведінка вдома, надворі .

Номер слайду 2

Мета: формувати правила безпечної поведінки дітей надворі; вчити аналізувати ситуації, що можуть стати загрозою безпечного життя на прогулянці; розвивати вміння розсудливо діяти; виховувати обережність, винахідливість, уважність, дисциплінованість.

Номер слайду 3

Безпечна поведінка вдома і надворіЛиходія може спровокувати: Залишена в дверях записка. Коштовності та гроші покладені на видному місціХизування дорогими речами в незнайомій компанії

Номер слайду 4

Правила обачностіЯкщо ти вдома. Не на всі прохання ти повинен реагувати та негайно надавати допомогу. Якщо до тебе звертається незнайомець, не підходь до нього, не розмовляй з ним. Обов'язково розповідай батькам про підозрілі ситуації, людей, які погрожують, змушують щось приховати, переслідують. У разі термінової необхідності попроси допомоги у дорослих: продавця, контролера, міліціонера. Т.

Номер слайду 5

Будь обережним з ключами від будинку, не передавай їх стороннім, якщо загубив – одразу повідом батькам. Знайом батьків з своїми друзями. Не запрошуй до себе малознайомих хлопців та дівчат, якщо батьків немає вдома. Не відчиняй двері незнайомим, навіть якщо вони принесли телеграму, хочуть перевірити показання електролічильника, справність газових приладів чи водогону тощо.

Номер слайду 6

Якщо подзвонили у двері, спочатку подивись у вічко. Не відчиняй двері, якщо це незнайома людина і батьки не попередили тебе про її візит. Якщо в замку повертається ключ, а батьки прийдуть не скоро, потрібно запитати: “ Хто там? ” Якщо силою увірвались до помешкання – захищайся чим можеш.

Номер слайду 7

Якщо ти надворіЗа жодних умов не сідай у машину до незнайомців. Ніколи не сідай у невідому порожню машину. Не бери ніяких подарунків і швидко йди від людей, які їх пропонують. Обов'язково розкажи про це батькам. Не спускайся у підвал та не піднімайся на горища – там небезпечно. Не винось у двір дорогі речі, не хизуйся ними.

Номер слайду 8

Не йди з подвір'я без дозволу батьків. Не гуляй у безлюдних та незнайомих місцях. Уникайте темних неосвітлених місць. Не носи з собою великі суми грошей. Ніколи не хвалися грішми. Якщо грубо вимагають речі, погрожують ножем або іншою зброєю, - віддай без суперечок.

Номер слайду 9

Пропоную Вам декілька посилань для перегляду Корисні підказки. Сам удомаhttps://www.youtube.com/watch?v=m. DDzg. KQ9e0 UКорисні підказки. Місія "Незнайомці"https://www.youtube.com/watch?v=Ne0 OMIFNGYA

Номер слайду 10

Дякую за увагу !

pptx
Додано
22 березня 2020
Переглядів
4691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку