Презентація "Як досягти впевненої поведінки"

Про матеріал
Розробка уроку до інтегрованого курсу "Вчимося жити разом" Слайди активні в режимі F5
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Пасивна поведінка-

Номер слайду 3

Агресивна поведінка-

Номер слайду 4

Асертивна поведінка-

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Виконай тест «Наскільки я асертивний»{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ Твердження. Так. Ні1 Я комфортно почуваюся в компанії незнайомих людей  2 Я можу сказати «Ні», не відчуваючи провини  3 Я можу виразити гнів, розчарування без агресії та осуду інших  4 Я можу обговорювати свої переконання, не осуджуючи тих людей, які їх не поділяють  5 Я відповідаю за свої помилки  6 Я люблю дізнаватися щось нове, виконувати нові завдання  7 У разі потреби можу попросити по допомогу або позичити в когось гроші  8 Я можу висловити власну думку, навіть якщо інші зі мною не згодні  9 Якщо поведінка людини неприйнятна для мене, я можу сказати їй про це  10 Я наполягатиму на своїх переконаннях, навіть якщо довколишні не згодні зі мною  11 Я вважаю, що мої потреби є такими ж важливими, як і потреби інших  12 Я можу говорити впевнено перед людьми  13 Якщо чогось не знаю або не розумію, я легко можу запитати про це  14 Якщо запізнююся, можу попросити пройти без черги  15 Я ціную свій досвід і розсудливість  

Номер слайду 8

Ключ до тесту (скільки разів ти відповів «так»): Більш як 10 разів – ти, безперечно, асертивний і легко розв’язуєш різні життєві ситуації та проблеми. Менш як 10 разів – тобі варто ще попрацювати над розвитком асертивності. А якщо рівно 10?

Номер слайду 9

ОЗНАКИ РІЗНИХ СТИЛІВ СПІЛКУВАННЯ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Пасивний. Агресивний. Асертивний. Положення тіла  Погляд   Вираз обличчя   Жести   Розмова   Голос    -плечі й голова опущеніплечі й голова опущені-твердий, середньої інтенсивностітвердий, середньої інтенсивності-напружений, брови насупленінапружений,брови насуплені-прямий, відкритий прямий, відкритий-благальні, захисніблагальні, захисні-погрожує, лається, знущаєтьсяпогрожує, лається, знущається-тихий, несміливий тихий, несміливий-розправлені плечі, піднята голова розправлені плечі,піднята голова -сердитий, зневажливийсердитий,зневажливий-жалісливийжалісливий-приязний, розслабленийприязний, розслаблений-відстороненийвідсторонений-пронизливийпронизливий-стиснуті кулаки, руки в бокистиснуті кулаки-спокійні, рішучіспокійні, рішучі-увесь час вибачається, виправдовується увесь час вибачається, виправдовуєть ся-напружене, загрозливенапружене,загрозливе-висловлює повагу , доброзичливістьвисловлюєповагу , доброзичливість

Номер слайду 10

Притча «Відро яблук» Купив собі чоловік новий будинок — великий, гарний і садок із фруктовими деревами. А у старенькій хатинці неподалік жив заздрісний сусід, який завжди намагався всім зіпсувати настрій: то сміття викине під ворота, то ще якусь капость зробить. Прокинувся одного разу чоловік у доброму гуморі, вийшов на ґанок, а там — відро з помиями. Узяв він його, помиї вилив, відро вишкріб аж до блиску, назбирав у нього найбільших, стиглих і смачних яблук, та й пішов до сусіда. Сусід, почувши стукіт у двері, зловтішно подумав: «Нарешті я йому допік». Відчиняє, очікуючи скандалу, а чоловік протягує йому відро з яблуками і каже: — Хто чим багатий, той тим і ділиться! Яку поведінку демонстрували персонажі притчі?

Номер слайду 11

Поради для підвищення самооцінки1. Не можеш чогось змінити у своєму тілі — подумай, як виграшно «обіграти» це одягом, зачіскою, косметикою. 2. Усвідом свою індивідуальність, і ти зробиш перший крок до підвищення самооцінки. 3. Високу самооцінку, повагу (навіть до самого себе) треба заслужити. Випробуй себе у спорті, мистецтві, музиці. 4. Розвивай свої здібності. Намагайся досягти успіху в тому, що робиш, і сприймай успіх як належну винагороду за свою працю. Людина, яка не любить себе, схильна применшувати свої досягнення, вважати їх випадковими.

Номер слайду 12

Вправа «Відкритий мікрофон»По черзі продовжте фразу: «Щоб досягти впевненої поведінки...»

Номер слайду 13

pptx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
2593
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку