Безпечний інтернет та соціальні мережі

Про матеріал
Головною метою проведення практично-пізнавальної години психолога було на розширення та поглиблення знань про безпечний інтернет та соціальні мережі, сприяння обізнаності здобувачів освіти про небезпеки, які існують в інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання, а також мотивувавання поширювати цю інформацію у своєму середовищі, розвивати уважність та спостережливість. Ознайомила учнів з поняттям «Кібербулінг» та найпоширенішими типами кібербулінгу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпечний Інтернет та соціальні мережіПрактично-пізнавальне заняття. Практичний психолог: Хіміч Аліна Миколаївна

Номер слайду 2

Інтерне́т (від англ. Internet) — всесвітня система взаємосполучених комп'ютерних мереж.Інтернет – потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та пропонує майже необмежені можливості для самореалізації та саморозвитку особистості, спілкування, навчання, дозвілля.

Номер слайду 3

Мозковий штурм «Про користь Інтернету»

Номер слайду 4

ОСНОВНІ ІНТЕРНЕТ-ЗАГРОЗИ:сайти,  не призначені для перегляду дітьми (інформація, пов’язана з насильством).

Номер слайду 5

Співрозмовник  по іншу сторону монітора може бути не тим, за кого себе видає

Номер слайду 6

Передача інформації індивідуального характеру, що може бути використана зловмисником.

Номер слайду 7

Загрози технологічного характеру, які пов’язані з тим, що діти можуть зайти на небезпечний сайт, де несвідомо стягнуть на свій комп’ютер вірус або небезпечну програму.

Номер слайду 8

Загрози в Інтернеті: Виготовлення, розповсюдження та використання матеріалів зі сценами насильства над дітьми Наполегливе чіпляння в мережі, розмови на теми насильства, «зваблення» Показ невідповідних віку, нелегальних та шкідливих матеріалів, що впливають на психіку, приводять до фізичної шкоди Переслідування і залякування

Номер слайду 9

Існують певні правила користування Інтернетом:1. НЕ ПОВІДОМЛЯЙ ПРО СЕБЕ І БАТЬКІВ ПРИВАТНУ ІНФОРМАЦІЮ.2. НЕ ВИСИЛАЙ НЕЗНАЙОМИМ ЛЮДЯМ СВОЄ ФОТО.3. НЕ ВІР ВСЬОМУ, ЩО КАЖУТЬ ПРО СЕБЕ ВІРТУАЛЬНІ ЗНАЙОМІ. 4. ОБМЕЖУЙ СВІЙ ЧАС РОБОТИ ТА ІГОР В ІНТЕРНЕТІ.5. БАТЬКИ МАЮТЬ ЗНАТИ, ЧИМ ТИ ЗАЙМАЄШСЯ, КОЛИ СИДИШ БІЛЯ КОМП’ЮТЕРА. 6. НЕ ОБРАЖАЙ ІНШИХ В ІНТЕРНЕТІ. 7. ТРИМАЙ ПАРОЛЬ КОМПЮТЕРА У ТАЄМНИЦІ.8. ЯКЩО ОПИНЯЄШСЯ В СКЛАДНІЙ СИТУАЦІЇ ПОГОВОРИ З БАТЬКАМИ.

Номер слайду 10

Віруси. Комп’ютерний вірус - це невелика програма, яка написана програмістом високої кваліфікації, здатна до саморозмноження й виконання різних деструктивних дій. На сьогоднішній день відомо понад 50 тис. комп’ютерних вірусів.

Номер слайду 11

Основними джерелами вірусів є:- комп’ютерна мережа, в тому числі система електронної пошти та Інтернет;- жорсткий диск, на який потрапив вірус у результаті роботи з зараженими програмами;- вірус, що залишився в оперативній пам’яті після попереднього користувача.

Номер слайду 12

Небажаний контент. Нелегальні та шкідливі матеріали, що не відповідають віковим особливостям і негативно впливають на фізичне та психічне здоров’я дітей, нажаль дуже часто перебувають у вільному доступі.

Номер слайду 13

Кібер-хуліганство. Кібер-хуліганство – термін, який використовується для того, аби описати інформаційні атаки на дитину через Інтернет. На відміну від традиційного хуліганства, якого дитина може уникнути, знаходячись вдома, стати жертвою кібер-хуліганства можна й у власній оселі.

Номер слайду 14

Кібербулінг - погрози, образи, переслідування через використання мобільних пристроїв, за соціальних мереж, електронного посилання.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

 Поради щодо запобігання залякуванню: Не публікуйте в мережі особисту інформацію. Нікому не повідомляйте свої паролі. Обдумуйте свої висловлювання, перш ніж публікувати їх у мережі. Поважайте погляди інших користувачів. Періодично шукайте відомості про себе в Google. Ви зможете побачити в мережі інформацію про себе, яка доступна іншим, а також змінити те, що вам не сподобається. Програми, що забезпечують миттєвий обмін повідомленнями, мають можливість тимчасового відключення, можна заблокувати отримання повідомлень з певних адрес, навіть змінити телефонний номер.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
2 лютого
Переглядів
183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку