Безпека дітей в інтернеті

Про матеріал

Презентація «Безпека дітей в Інтернеті» створена для того,щоб допомогти батькам навчитись протидіяти небезпекам, які загрожують їхнім дітям в Мережі Інтернеті.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека дітей в інтернеті Автор: Кажукало Юлія Миколаївна

Номер слайду 2

Не варто повністю забороняти використовувати інтернет своїй дитині, бо у мережі діти вчаться спілкуватись, самовиражатись та розвивають коло своїх інтересів. За допомогою комп’ютера дитина вчиться самостійно розв’язувати поставлені задачі, а нові знання розширюють кругозір, розвивають кмітливість та лідерські якості.

Номер слайду 3

ПОЗИТИВНІ МОМЕНТИ ІНТЕРНЕТУ НАШ ПОМІЧНИК пошук інформації обмін досвідом спілкування з рідними, друзями новини з усіх куточків світу музика, фільми, картинки цікаві розвиваючі ігри

Номер слайду 4

   Але  Інтернет, як і весь реальний світ, може бути небезпечним. Перед тим, як дозволити дітям виходити в інтернет самостійно, слід встановити деякі правила.

Номер слайду 5

Небезпеки в інтернеті Багато дітей та підлітків занадто довіряють інтернету та поширюють у соціальних мережах інформацію особистого характеру, наприклад, номер телефону, адресу, особисті фото . Діти в мережі знайомляться з невідомими людьми і багато дітей потім зустрічаються з ними у реальному житті, не знаючи, що це за люди і чи можна їм довіряти. Дитина може зіштовхнутись із шахрайством, онлайн-насиллям або порнографією.

Номер слайду 6

Слідкуйте не тільки за інтернет-ресурсами, якими користуються ваші діти, а й за часом, проведеним в інтернеті.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

5. Поясніть дітям, що різниця між правильним і неправильним однакова: як в і інтернеті, так і в реальному житті. 1. Заохочуйте дітей ділитися з вами їх досвідом в інтернеті. Відвідуйте сайти разом з дітьми. 2. Навчіть дітей довіряти інтуїції. Якщо їх в інтернеті що-небудь турбує, їм слід повідомити про це вам. 3. Якщо діти спілкуються в чатах, використовують програми миттєвого обміну повідомленнями, грають або займаються чимось іншим, що вимагає реєстраційного імені, допоможіть дитині його вибрати і переконайтеся, що воно не містить ніякої особистої інформації. 4. Наполягайте на тому, щоб діти ніколи не видавали своєї адреси, номера телефону або іншої особистої інформації; наприклад, місця навчання або улюбленого місця для прогулянки. Варто пам'ятати!

Номер слайду 9

10. Контролюйте діяльність дітей в інтернеті за допомогою сучасних програм. Вони допоможуть відфільтрувати шкідливий вміст, з'ясувати, які сайти відвідує дитина. 6. Навчіть дітей поважати інших в інтернеті. Переконайтеся, що вони знають про те, що правила гарної поведінки діють скрізь - навіть у віртуальному світі. 7. Наполягайте, щоб діти поважали власність інших в інтернеті. Поясніть, що незаконне копіювання чужої роботи - музики, комп'ютерних ігор та інших програм - є крадіжкою. 8. Скажіть дітям, що їм ніколи не слід зустрічатися з друзями з інтернету. Поясніть, що ці люди можуть виявитися зовсім не тими, за кого себе видають. 9. Скажіть дітям, що не все, що вони читають або бачать в інтернеті, - правда. Привчіть їх запитувати вас, якщо вони не впевнені.

Номер слайду 10

Користуйтесь інтернетом безпечно Встановіть Антивірусну програму Не заходьте на неперевірені, сумнівні сайти Не додавайте у друзі незнайомих людей Не відповідайте на спам-повідомлення Не забувайте про Інтернет-залежність Не відкривайте невідомі файли

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
3 лютого 2021
Переглядів
1003
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку