Безпека харчування (презентація)

Про матеріал
для НУШ за програмою здоров'я безппека та добробут загальні принципи, переконання і норми, які впливають на мислення і поведінку людини щодо безпечності харчових продуктів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека харчування

Номер слайду 2

Безпечне харчування, яке воно?Сучасна харчова промисловість виробляє безліч різноманітних продуктів, сільськогосподарські виробники прагнуть отримати якомога більші врожаї. Усе це для того, щоб задовольнити харчові потреби людини й отримати якомога більший прибуток.

Номер слайду 3

Безпечне харчування, яке воно?На жаль, виробники іноді можуть надавати неправдиву або неповну інформацію про склад продуктів чи термін придатності. Це має негативні наслідки для споживачів: Алергічні реакціїОтруєння. Розлади шлунково-кишкового тракту. Ротовірусні інфекціїАмебіаз тощо…

Номер слайду 4

Безпечне харчування, яке воно?Харчова безпека – це загальні принципи, переконання і норми, які впливають на мислення і поведінку людини щодо безпечності харчових продуктів.

Номер слайду 5

Безпечне харчування, яке воно?Пам’ятаймо одну просту річ: виробник робитиме все для того, щоб продати якомога більше, а покупець має зорієнтуватися у величезній кількості товару і знайти той, що буде безпечним і корисним. Що ж необхідно враховувати під час купівлі продуктів?Нам необхідно вміти правильно обирати продукти харчування, адже від цього залежить наше самопочуття і здоров’я.

Номер слайду 6

Що ж необхідно враховувати під час купівлі продуктів?

Номер слайду 7

Переглянь свій раціон: деякі продукти лише здаються дешевими чи дорогими, але якщо обчислити вартість порції, то все буде навпаки. Наприклад — булочка і гречка. Кілограм гречки коштує приблизно як дві булочки, але дає значно більше користі й порцій. Як обрати продукти, безпечні та корисні для здоров’я?

Номер слайду 8

Як обрати продукти, безпечні та корисні для здоров’я?Розглянь зображені страви. Які з них можна їсти щодня? Яка їжа шкодить здоров’ю? Що можна їсти іноді й у невеликій кількості? Запиши номери продуктів і поясни свій вибір.

Номер слайду 9

5 ключів до безпечної їжімийте і дезинфікуйте всі поверхні й кухонне приладдя;захищайте кухню і продукти від комах і гризунів.відокремлюйте сире м’ясо від інших продуктів;для риби та м’яса використовуйте окреме кухонне приладдя;зберігайте продукти в закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами.мийте руки перед тим, як їсти чи готувати їжу;

Номер слайду 10

5 ключів до безпечної їжіРетельно просмажуйте, пропікайте чи проварюйте продукти, особливо яйця, морепродукти, м’ясо та птицю: сік м’яса та птиці після приготування має бути прозорим.не залишайте надовго їжу при кімнатній температурі;не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику;не вживайте продуктів, у яких сплив термін придатності.

Номер слайду 11

5 ключів до безпечної їжівикористовуйте чисту воду;обирайте свіжі продукти;ретельно мийте овочі і фрукти, особливо якщо вживатимете їх сирими.

Номер слайду 12

За Законом України “Про захист прав споживачів”, усі покупці, тобто ми, маємо право на необхідну та достовірну інформацію про продукт. Зазвичай виробник публікує таку інформацію на пакованні чи етикетці товару. Обери будь-який продукт і запиши в зошиті інформацію, надану виробником. Домашнє завдання

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку