Безпека користування газом

Про матеріал
Безпека користування газом
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ковалевська Вероніка. Безпека користування газом

Номер слайду 2

Щоб газ приносив людям лише радість і тепло, кожний член сім'ї, починаючи зі шкільного віку, мусить знати і суворо дотримуватись правил безпечного користування газом, знати, до яких наслідків призводить порушення цих правил. Газ є горючою речовиною і порушення правил користування ним може призвести до виникнення пожежі.

Номер слайду 3

Правила безпечного користування газом Не переміщати, не встановлювати та не ремонтувати газові прилади самовільно. Не обігрівати домівку за допомогою газової плити, не сушити білизну над плитою. Не використовувати для сну кухні та приміщення, де встановленні газові прилади. Не користуватися несправними газовими приладами.під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, що забезпечити повне згорання газу.не можна залишати без нагляду працюючі газові прилади, бо на випадок затухання одного з пальників в приміщення починає надходити газ, він накопичується та, змішуючись із повітрям, утворює вибухонебезпечну суміш.якщо газ потрапив у повітря приміщення, негайно слід закрутити кран подачі газу і провітрити приміщення.не можна розміщувати біля газової плити речовини, що легко займаються: папір, тканини тощо.

Номер слайду 4

Що потрібно робити, якщо виявили запах газу: Ні в якому разі не використовувати сірники, запальнички та інші джерела відкритого вогню; Не вмикати і не вимикати світло та будь-які електроприлади; Не користуватися електродзвінками квартир; Не використовувати телефони з дисковими номеронабирачами; Негайно перекрити вентилі на газовому приладді і крани на плиті;Відчинити вікно і двері, створивши протяг для провітрювання приміщення;Викликати аварійну службу газу за телефоном 104 і залишити приміщення або негайно повідомити за номером вашої філії газового господарства диспетчеру аварійно-диспетчерської служби про витік газу;Виконувати всі вимоги та рекомендації диспетчера та чекайте приїзду аварійної бригади.

Номер слайду 5

Потрібно дотримуватися правил експлуатації газових приладів та пам’ятати – у загазованому приміщенні достатньо маленької іскри, щоб стався вибух!

Номер слайду 6

Дякую за увагу!Безпека користування газом

pptx
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку