Білл Гейтс:"Людина, яка змінила світ!"

Про матеріал

Всі ми з вами знаємо хто такий Тарас Шевченко, Франко, Леся Українка, Пушкін, Колумб, Менделєєв, Піфагор і т.д. навіть тоді коли їх вже немає. А хто Такий Білл Гейтс? Ми сьогодні дізнаємось. Білл Гейтс – це людина, яка змінила світ!

Перегляд файлу

Білл Гейтс: людина, яка змінила світ!

 

Слайд 1

Всі ми з вами знаємо хто такий Тарас Шевченко, Франко, Леся Українка, Пушкін, Колумб, Менделєєв, Піфагор і т.д. навіть тоді коли їх вже немає. А хто Такий Білл Гейтс? Ми сьогодні дізнаємось. Білл Гейтс – це людина, яка змінила світ!

Слайд 2

Розпочинаємо знайомство з цією людиною, з вислова «Якщо вас немає в Інтернеті (соціальних мережах), вважайте, що ви не існуєте» Білл Гейтс

Слайд 3

Білл Гейтс народився 28 жовтня 1955 року в Сіетлі, штат Вашингтон, США. Він був первістком і єдиним сином у родині відомого юриста.

Цей скромний, навіть сором’язливий і злегка безглуздий хлопчина мріяв стати професором математики й був зовсім не схожий на батька – високого красеня та успішного адвоката. Незважаючи на унікальні здібності в математиці і логіці, Білл Гейтс не виявляв лідерських здібностей, властивих його батькам. Вони й припустити не могли, що їх синочок стане справжньою “акулою” світового бізнесу.

Отже 28 жовтня, людині чиє ім’я знають навіть віддалені від IT люди, виповнилося 62 роки.

Ім’я Білл Гейтс, найчастіше викликає у людей дуже неоднозначні емоції, одні вважають його творцем «корпорації зла», інші вважають, що він зробив величезний внесок у розвиток ринку операційних систем та індустрії програмного забезпечення загалом. Мабуть найголовнішою заслугою Білла є його бажання популяризувати комп’ютер. Він був твердо впевнений у тому, що персональний комп’ютер стане незамінним на кожному робочому місці і в кожному будинку і як ми бачимо, не помилився.

Слайд 4

Але яким же чином було досягнене визнання у всьому світі?

Від народження Гейтс володів трьома талантами: блискуча пам’ять (прочитавши тристорінковий текст один раз, він міг переказати його напам’ять), математичні здібності і … осляча впертість. Будучи дитиною, Білл постійно сперечався з батьками. Коли у «предків» закінчувались аргументи, вони звернулися за допомогою до психолога. Після року лікування психолог холодно відрапортував їм: «Вам залишається тільки пристосуватися, бо ви втратите час, намагаючись перемогти його». З цього дня близькі поступилися Біллу, зрозумівши, що в їх сім’ї росте Особистість.

Слайд 5

Білл Гейтс самостійно вивчав мову програмування BASIC – за підручником. Інтереси Білла повністю поділяв Пол Аллен (Paul Allen) – його найкращий друг. Перша програма Гейтса, створена ним у 8 класі, займалася конвертуванням чисел з однієї математичної бази в іншу. Другою програмою Білла була гра в «хрестики – нулики». Трохи пізніше Гейтсом була створена стратегічна комп’ютерна гра, мета якої була – досягнення контролю над усією планетою.

У дев’ятому класі, згідно з результатами математичного тестування, він був одним з кращих учнів країни. А вже через рік Білл Гейтс ділиться своїми великими знаннями в області комп’ютерів і програмного забезпечення з усіма охочими, викладаючи комп’ютерні навички. Свій перший заробіток, в розмірі 4 200 доларів, Біл отримав за створену ним програму, що відповідає за складання розкладу занять у школі.

Слайд 6

У сімнадцять років Вільям Гейтс пише програмний пакет з розподілу енергії Бонневільської греблі. За свою роботу він отримує 30 000 доларів.

Білл Гейтс був просто одержимий комп’ютером, він програмував у вихідні, пропускав інші заняття, проводячи за програмуванням разом з другом Полом Алленом по 20-30 годин на тиждень. Білл Гейтс мав погані оцінки з гуманітарних предметів, але був відмінником у математиці.

Слайд 7

У 1973 році Білл Гейтс вступає до Гарварду для продовження навчання. Паралельно навчанню, разом з Алленом, він вивчає мову комп’ютерного програмування і займається створенням версій мови BASIC для перших ПК. До речі, саме в Гарварді Білл знайомиться зі своїм майбутнім наступником на посаді генерального директора Microsoft, Стівеном Балмером . Але вже через два роки він полишив навчання заради занять програмуванням і був відрахований.

Слайд 8

У 1975-му Гейтс спільно з Полом Алленом засновують компанію Micro-Soft. Білл Гейтс і Аллен запропонували фірмі MITS написати їм програмне забезпечення (версію BASIC) для їх комп’ютера Altair 8800. Це був перший замовлення майбутнього софтверного гіганта.

Слайд 9

Перші п’ять замовників Microsoft збанкрутували, але хлопці не впадала у відчай. Лише через чотири роки наполеглива праця і успіх зійшлися – в 1979 році компанії надійшла пропозиція від IBM створити операційну систему для першого в світі персонального комп’ютера. Білл Гейтс придбав систему QDOS за 50 тис. доларів, змінив назву на MS-DOS і продав ліцензію IBM.

Виручені кошти дозволили Microsoft працювати протягом кількох років. Презентація нового комп’ютера IBM з програмним забезпеченням Microsoft створила справжню сенсацію на ринку. Багато компаній почали звертатися до Microsoft за ліцензією.

Слайд 10

У 1986 році Вільям Генрі Гейтс стає мільярдером (на той час йому був 31 рік), а компанія Microsoft – акціонерним товариством відкритого типу. Наступного року Microsoft випустила у світ першу версію Windows, і вже в 1993 році загальний обсяг продажів Windows на місяць перевищив один мільйон.

Слайд 11

У 1995 році з’явилася Windows 95, і за два тижні були продані сім мільйонів копій.

Слайд 12

Програмне забезпечення Microsoft стало настільки широко використовуваним, що компанія потрапила в поле зору американського антимонопольного комітету, який кілька разів намагався ініціювати справу щодо примусового знищення монополії Білла Гейтса. Але результат був марним.
У 1995 році політика Microsoft була змінена докорінно – основний акцент став робитися на інтернет.

Слайд 13

У 1994 році Білл Гейтс одружився на Мелінді Френч (менеджер Microsoft) від якої у нього народилися троє дітей – донька Дженніфер в 1996 році, син Рорі в 1999 та ще одна донька Фібі в 2002 році. Цікаво факт, що за умовами шлюбного договору, Білл Гейтс зобов’язується виплачувати $ 10 млн. за кожну їх спільну дитину.

Слайд 14

У 2008 році Гейтс покинув пост президента корпорації Microsoft і залишив крісло головного виконавчого директора. Обидві посади зайняв Стів Балмер.

Слайд 15

 

Зараз Гейтс активно займається благодійністю, керуючи благодійним Фондом Білла і Мелінди Гейтс та інвестиціями в нові технології. Білл Гейтс все ще залишається найбільшим акціонером компанії Microsoft – йому належить 8,7% акцій.

Слайд 16

Тим часом людина, яка однією з перших зуміла зрозуміти, що комп’ютеризація – одна з великих революцій, не зупиняється на досягнутому. Геній інформатики не розучився мріяти. Він вже майже реалізував мету, позначену ним у самому початку шляху: «комп’ютер – на кожен робочий стіл, в кожен дім», зробивши це досягнення техніки доступним для всіх.

А де ж його однокурсники, які блискуче закінчили Гарвард і не розуміли «дивака Білла», який день і ніч проводив за комп’ютером? Стали звичайними службовцями, працівниками середньої ланки. Щоранку вони піднімаються від звуку будильника і з небажанням їдуть на роботу.

Слайд 17

Не всім дано уміння творчо мислити, приймати нестандартні рішення і просто мріяти…

Слайд 18

Успіх нічому не навчає. Він тільки переконує розумних людей у тому, що вони не можуть програти.

 

 

 

1

 

docx
Додано
25 січня 2018
Переглядів
2057
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку