Презентація "Як створити буктрейлер"

Про матеріал

Цей матеріал стане в нагоді на уроках інформатики в 10 класі, при вивчені теми "Мультимедіа", а також при самостійному ознайомленні з програмою Windows Movie Maker та іншими програмами, за допомогою яких можна створювати відео, зокрема, як презентацію цікавої книги у формі буктрейлера.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як створити буктрейлер?

Номер слайду 2

Буктрейлер – сучасна реклама книги З англійської book - це книга, trailer - тягач, причіп, призначений для перевезення вантажів. Трейлер – також означає короткий рекламний відеоролик до кінофільму. Буктрейлер - це короткий відеоролик за мотивами книги, кліп по книзі. Основне його завдання - яскраво і образно розповісти про книгу, зацікавити, заінтригувати читача, спонукати до читання.

Номер слайду 3

вирішує декілька завдань: створення аудиторії читачів привертання уваги до книги

Номер слайду 4

Буктрейлер – це коротка відеорозповідь про книгу на 2-3 хвилини. Він може бути сворений в форматі презентації, постановочного відео або з використанням сучасних спецефектів та анімації. В БУКТРЕЙЛЕРІ розкриваються самі яскраві моменти твору. Мета БУКТРЕЙЛЕРА – розповісти про книгу, але ця розповідь повинна містити інтригу, щоб зацікавити глядача, підвести його до читання книги.

Номер слайду 5

Самим перспективним каналом просування будь-якої інформації або ресурсів в даний час є ІНТЕРНЕТ, а найбільш актуальною, популярною та ефективною формою представлення інформації є ВІДЕОФОРМАТБУКТРЕЙЛЕР в таких умовах стає прекрасним інструментом просування книги та популяризації читання.

Номер слайду 6

З історії створення. За кордоном буктрейлери з'явилися в 2002 році, а популярність здобули з розвитком You. Tube та його аналогів. Вперше на публіці ролик був показаний в 2003 році. Це був буктрейлер до десятого роману вампірської саги Крістін Фіхан «Темна симфонія». Тоді це більше нагадувало музичний кліп, ніж ефективну атаку на свідомість споживача. Зараз в США над створенням буктрейлерів працюють провідні кіностудії.

Номер слайду 7

Буктрейлер в Україні В Україну цей спосіб рекламування книги прийшов у 2009 році, але залишається швидше екзотичною заморською новинкою, ніж актуальним способом реклами книг. Першими просувати буктрейлери стали книжні видавництва, побачивши в цьому ресурсі новий інструмент для книжкового бізнесу (в Україні це видавництво «Грані Т»).

Номер слайду 8

Як створити БУКТРЕЙЛЕР?

Номер слайду 9

Основні етапи створення БУККТРЕЙЛЕРА: Вибір книги для реклами. Створення сценарія до буктрейлера. Підбір матеріалів для відеоряду. Вибір програми для роботи з відео. Підбір Gif-анімації та футажів. Монтаж відео

Номер слайду 10

Крок 1 Вибір книги для реклами Мотивацій у виборі книг для створення буктрейлера може бути безліч. Це реклама нових книг, просування книг-ювілярів, створення буктрейлерів, приурочених до дат і подій, є навіть буктрейлери книжкових виставок.

Номер слайду 11

Крок 2 Створення сценарію до буктрейлера. Під час створення сценарію слід продумати сюжет і написати текст. Сюжет - це основа вашого відеоролика, те, з чого він буде складатися. Важливо внести інтригу і вибудувати сюжет таким чином, щоб читачеві неодмінно захотілося дізнатися, що ж буде далі. А дізнатися це можна, лише прочитавши книгу. Відеоролик не повинен бути довгим, не більше 3 хвилин, так як це оптимальний час, щоб утримати увагу глядача - потенційного читача

Номер слайду 12

ВИЗНАЧАЄМО СЮЖЕТ БУКТРЕЙЛЕРАСюжет повинен показати основні яскраві моменти книги. Це ваша відеопрезентація історії, у якій повинні бути показані ГЕРОЇ, МІСЦЕ, КОНФЛІКТ та ІНТРИГА.

Номер слайду 13

Будь-яка цікава історія містить три важливих елементи: ГЕРОЙ, МОТИВАЦІЯ, ПЕРЕШКОДА. Вміла робота з цими складовими перетворить створення сюжету БУКТРЕЙЛЕРА в захоплюючу справу.

Номер слайду 14

ПІДБІР МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ВІДЕОРЯДУ Під час роботи на даному етапі потрібно підібрати картинки, відсканувати ілюстрації книги, відзняти власне відео або знайти відео, яке відповідає темі в мережі Інтернет (пам’ятаючи про авторське право)Скачане з Інтернету відео потрібно конвертувати в формат avi. Можна використати для цього програму Format Factory (Фабрика форматів). Це багатофункціональний та потужний конвертер медіафайлів. Програма зручна у використанні. При необхідності можна безкоштовно завантажити з Інтернету.

Номер слайду 15

ПІДБІР АБО СТВОРЕННЯ ЗВУКОВОГО СУПРОВОДУ Під час роботи на даному етапі потрібно знайти звукові файли або ж записати озвучений текст, якщо це передбачено сценарієм.

Номер слайду 16

ВИБІР ПРОГРАМИ ДЛЯ РОБОТИ З ВІДЕО

Номер слайду 17

MICROSOFT POWER POINT Це програма для розробки та підготовки презентацій. Вона входить до складу пакету Office та є його обов'язковим додатком. Для створення буктрейлерів програма підходить дуже умовно. Все таки якісний продукт зробити за допомогою цього редактора достатньо складно. Тим не менше цікаве та презентабельне слайд-шоу зробити інструментами Microsoft Power Point цілком можливо.

Номер слайду 18

WINDOWS MOVIE MAKER Цю програму можуть використовувати початківці у роботі з відео. Вона є на всіх ПК, так як входить до пакету MICROSOFT WINDOWS. З програмою легко працювати, вона має зрозумілий та доступний інтерфейс. Програма MOVIE MAKERможе обробляти відеофайли з цифрової відеокамери, створювати із зображень слайд-шоу, додавати до відео заготовки, титри, звук, вирізати необхідні фрагменти і склеювати їх, створюючи при цьому ефектні переходи від фрагменту до фрагменту. Широко використовується для створення кліпів, відеопрезентацій та обробки аматорського відео. Мінуси – одна звукова доріжка, тобто не можливо одночасно завантажити два звукових файли (музику і голос)

Номер слайду 19

SONY VEGAS PROSONY VEGAS PRO є більш професійною програмою для відеомонтажу. SONY VEGAS – один із самих досконалих інструментів для відео та аудіо монтажу. VEGAS пропонує більше число відео та аудіо доріжок. Завдяки спеціальним інструментам SONY VEGAS дозволяє користувачам редактувати різноманітні параметри відео та аудіо. Зручні налаштування інтерфейсу,додавання більшої кількості ефектів, підтримка великої кількості форматів. Зручно працювати з аудіо, так як можна з’єднувати дві звукові доріжки (накладати музику і голос), відділяти звук від відео, якщо необхідно. Більша кількість спецефектів, переходів, спецефекти “кад в кадрі”.

Номер слайду 20

PROSHOW PRODUCERПрофесійний продукт для створення демонстраційних відеороликів. Програма дозволяє створювати ділову презентацію та інші корисні речі, пов’язані з представленням будь-якої інформації у вигляді слайд-шоу та відеороликів. Pro Show Producer має необхідні інструменти для редагування фото і відео, готові шаблони для створення презентацій, набір ефектів та багато іншого. Програма дозволяє створювати демонстраційні ролики у вигляді DVD, EXE, Flash, Quick Time та HD Video.

Номер слайду 21

ПІДБІР GIF-АНІМАЦІЇ ТА ФУТАЖІВПрацюючи з відеороликом можна використовувувати Gif-анімацію (анімовані картинки) та футажі. Футажі – це заготовки відеофайлів. Вони використовуються для створення фону, переходів та у великій кількості представлені в Інтернеті. Можна завантажити і примінити для дизайну.

Номер слайду 22

ВІДЕО-МОНТАЖВирізати, склеїти декілька фрагментів відео, додати звукову доріжку, змінити розмір відео, субтитри та інше. Накласти ефекти, переходи, різноманітну музику, “звести” звук, потім зберегти в потрібному форматі.

Номер слайду 23

Публікація на. Прийшов час для пошуку свого читача і розповсюдження творчості та особистого бренду. Буктрейлер ви можете викласти на зручний та популярний в мережі сервіс You Tube.

Номер слайду 24

Активне просування. Буктрейлери можна рекламувати в мережі Інтернет, у блогах, на форумах, популярних соціальних мережах. Секрет успіху – різкий зріст кількості переглядів відео, натиснень кнопки “мені подобається” під відео та кількість схвальних коментарів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Аджимян Ольга Рафаілівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бондар Наталія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 лютого 2018
Переглядів
19041
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку