Біографія Джойна Бойна

Про матеріал
В презентації описано життєвий та творчий шлях сучасного письменника Джойна Бойна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біографія Джона Бойна. Готували учні 10-А класу

Номер слайду 2

Хто такий Джон Бойн?Джон Бойн — ірландський письменник, лауреат численних літературних премій. Автор десяти романів для дорослих і п'яти романів для дітей, а також двох збірок оповідань. Його книги перекладені більше ніж 51-ю мовою. Один із найвідоміших романів Бойна — Хлопчик у смугастій піжамі, що був екранізований 2008 року.

Номер слайду 3

Дитинство і юність Письменник народився 30 квітня 1971 року в Дубліні. З дитинства читав книги «Граф Монте-Крісто», «Робінзон Крузо» і «Острів скарбів». У 12 років він намагається написати щось вперше. Процес захоплюючий, і він продовжує вивчати англійську літературу в Трініті-коледжі. Потім він навчався письму в Університеті Східної Англії. Він отримав премію Кертіса Брауна за кращу студентську прозу. Джон вважає великим успіхом те, що йому пощастило вчитися у британського класика сучасної літератури Малкольма Бредбері. Він відкрив секрети письма і дав пораду, що Бойн намагається слідувати все життя - писати кожен день, навіть у святкові дні.

Номер слайду 4

Рання творчість. Як вже говорилося, Бойн почав писати ще в студентські роки, причому дуже успішно. Він прославився як упорядник цікавих історій. Саме з цього жанру почалася його письменницька кар'єра. Його почали активно публікувати у віці 20 років. Його перша історія, The Entertainments Jar, була помічена і номінована на ірландську премію Hennessy Award. Більше 70 продюсів пізніше були написані Джоном Бойном, біографія якого як відомого письменника стала швидко наповнюватися новими творчими проектами і нагородами.

Номер слайду 5

Роман, який приніс світову популярність«Хлопчик у смугастій піжамі» - так званий роман, який письменник оголосив світові. Це був один з перших творів Бойна в жанрі. Роман був опублікований в 2006 році і відразу ж отримав дві ірландські нагороди: Ірландську книжкову премію і Книгу року Бісто. Бойн був номінований на кілька нагород у світі літератури. Завдяки таким досягненням роман був визнаний кращою книгою року.

Номер слайду 6

Роман, який приніс світову популярність. Але це ще не все: протягом 80 тижнів «Хлопчик у смугастій піжамі» очолив список найбільш читаних книг в Ірландії, ставши бестселера. Книга була перекладена на 46 мов світу, пізніше її прочитали понад 5 мільйонів чоловік. Популярність книги привернула увагу кінематографістів, а роман знімала компанія «Мірамакс». Примітно, що фільм також був удостоєний декількох престижних нагород у світі кіно.

Номер слайду 7

Особисте життя. На даний момент письменник живе в своєму рідному місті, в Дубліні. Він ретельно приховує своє особисте життя від преси, вважаючи за краще говорити тільки про свою роботу. І він багато і активно працює. Зараз письменник займає посаду координатора в одному з книжкових магазинів Дубліна, який називається Waterstone's. В його обов'язки входить організація книжкових виставок, зустрічі з письменниками, знайомство відвідувачів магазину з новою літературою.

Номер слайду 8

Особисте Життя. Отримавши в той час хороші навички письма, тепер він охоче ділиться своїми знаннями з початківцями письменниками, займається викладацькою майстерністю в Університеті Східної Англії (саме тут він отримав грант в 2005 році). Робота письменника включає в себе написання рецензій на книги, тому він регулярно працює з книжковими компаніями The Irish Times, The Irish Book Review.

Номер слайду 9

Цікаві факти. Автор не приховує, що крім написання (а над своїми новими творами він все ще працює), любить читати. Серед його улюблених авторів Чарльз Діккенс, Патриція Хайсміт, Тобіас Вольф, Філіп Рот, Джон Ірвінг.

Номер слайду 10

Цікаві факти. Джон Бойн - популярний письменник. У творчій спадщині цієї геніальної людини багато історій, оповідань і романів як для дітей, так і для дорослих. Його останні роботи «Зупинись, а потім йди» для дітей і «Цей будинок з привидами» (для дорослих) тільки збільшили його популярність.

Номер слайду 11

Наша думка і думка його шанувальників. Джон Бойн - популярний письменник. Шанувальники творчості Джона Бойна з нетерпінням чекають виходу нових творів, щоб зануритися в світ фантастики і незвичайних пригод, насолодитися новими, захоплюючими історіями, стати свідками народження нових героїв. За словами автора, найближчим часом шанувальники зможуть це зробити: нові роботи вже в дорозі.

Номер слайду 12

Дякуємо за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ткачук Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 жовтня 2021
Переглядів
10686
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку