Ботанічний сад ім. М.Гришка

Про матеріал
Презентація до уроків з предмету "Мій Київ". При вивченні теми "Природнє середовище Києва. Зелений Київ" можна використати презентацію для поглиблення знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національний ботанічний сад ім. М. Гришка(6.01.1901 – 3.01.1964)

Номер слайду 2

Ботанічний сад – це науково-дослідницький та культурно-просвітницький заклад, в якому проводиться накопичення колекцій флори з метою її вивчення, збереження, культивування й акліматизації; пошук і добір рослин, перспективних для створення зелених насаджень і здійснення інших видів господарської діяльності.

Номер слайду 3

Київський Національний  ботанічний сад  ім. М. М. Гришка НАН України є частиною природно-заповідного фонду України.

Номер слайду 4

Сьогодні Ботанічний сад входить до природно-заповідної зони України, його землі є пам’ятником природного та історичного значення. Сьогодні на 132 гектарах саду зібрано унікальну колекцію з 12 тисяч видів, форм та сортів рослин із усіх куточків планети.

Номер слайду 5

Заснований у 1935 році Президентом Академії наук України — Володимиром Липським на Звіринці (історична місцевість Києва між Печерськом, Видубичами, Теличкою і Чорною горою)

Номер слайду 6

На території саду створені ботаніко-географічні ділянки: Карпати, Степи України, Полісся, Крим, Кавказ, Алтай і Західний Сибір, Середня Азія, Далекий Схід.

Номер слайду 7

У НБС ім. М. М. Гришка створено одну з найбільших у світі колекцій живих рослин помірного поясу Євразії, яка нараховує: 1178 видів, у тому числі дерев; кущів та напівкущів – 317 видів, трав'янистих рослин – 861 вид.

Номер слайду 8

Тут знаходяться колекції лікарських, плодових, овочевих, квітково-декоративних, пряно-ароматичних і технічних рослин з різних регіонів світу.

Номер слайду 9

У 1980 році орхідеї з колекцій Ботанічного саду вперше побували в космосі на борту орбітальної станції «Салют».

Номер слайду 10

Однією з декоративних ділянок ботанічного саду, його своєрідною візитівкою є сад бузків . Його колекцію становить 21 вид бузків (з 28 існуючих в природі), близько 90 сортів, близько 1500 кущів. Площа цього відділу приблизно 3 гектари. Це особливість не лише цього саду, але й усього Києва.

Номер слайду 11

Панорама із бузкової алеї на Видубицький монастир і лівобережжя Києва

Номер слайду 12

Колекція дуба, клена, липи, берези, горіха, бузку, ди­корослих плодових рослин.12 родин покритонасінних та 4 родин голонасінних

Номер слайду 13

Колекції квітниково-декоративних рослин – 842 види – колекції астильби, гіацинтів, гладіолуса, жоржини, лілії, півників, півонії, тюльпанів, хризантеми, айстри, канни, газонні та декоративні трави.

Номер слайду 14

Сезон світіння магнолій – 10 видів

Номер слайду 15

Фонд тропічних і субтропічних рослин – 3094 зразків. Гордістю цього зібрання є колекції орхідних, ароїдних, бромелієвих, бегонієвих, лілійних, вересових та сукулентів. Лише колекція орхідей перевищує 600 видів, форм, сортів та гібридів.

Номер слайду 16

2012 року за сприянням корейського уряду з нагоди святкування двадцятої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Республікою Корея у Національному ботанічному саду був створений корейський традиційний сад за мотивами Чандука

pptx
Додано
7 грудня 2021
Переглядів
1071
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку