Брейн - ринг "Екологія"

Про матеріал
Сценарій брейн - рингу з теми екології проведений в рамках місячника шкільної бібліотеки КЗО "Криворізький ліцей "Джерело" ДОР
Перегляд файлу

                                                  Брейн – ринг

проведений у Криворізькому ліцеї «Джерело» в рамках місячника «Шкільна бібліотека та  екологічна просвіта:

 тематична гра : « Екологія»

                            « ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ТА КАТАСТРОФИ»

  1. Починаючи з 1987 року у цирках Фінляндії були заборонені виступи слонів, крокодилів, носорогів, зебр, страусів, мавп, кінгуру і т.д. Чому?

                                               /Мешканці тропіків погано переносять клімат  

                                               холодної Фінляндії/

  1. Останнім часом пустелю у штаті Арізона (США) почали охоронять від злодіїв. І причина не у нафті чи золоті. Крали те, без чого  пустелі загрожує запустіння і спустошення. Що вивозять злодії з пустелі?

                                             /Кактуси ( виявляється навіть пустеля потребує   

                                              охорони)

  1. Як відомо, атмосфера Землі складається з декількох шарів. В березні 1985 року у Відні була прийнята міжнародна конвенція про охорону тільки одного з них. Якого?

                                             /Озонового шару/

        Пояснення ведучого: конвенція – міжнародний договір, угода по якомусь спеціальному питанню, наприклад  про бактеріологічну зброю

Озон – газ з характерним запахом, утворюється в атмосфері при електричному розряді під час грози або під дією ультрафіолетових променів, сильний окислювач, який використовують для очистки води і повітря.

4.Серед екологічно небезпечних об’єктів України на 2 – м  місті  находяться водосховища, на 3-м нафтопроводи, на 6-м  - підприємства водопровідного – каналізаційного господарства, на 10 – м  звалища, на 12 – м військові об`єкти. Питання: «А які підприємства впевнено займають 1 –е місце?

                                                 /АЕС/

5. У 1918 році звичайний дощ став причиною екологічної катастрофи біля берегів Австралії: тоді загинуло все живе в океані на глибині 6 метрів. Яким чином тижневий дощ зумів  зробить це?

                                          / Опріснивши морську воду/

6. У 1993 році дві міжнародні організації ЮНЕСКО /по освіті, науці, культурі) і ВОЗ /охорона здоров`я) – надрукували результати дослідження екологічної обстановки в різних країнах світу. За  п`ятибальною шкалою Росія отримала 1,4 балів, Китай – 2, США – 3, Ісландія - 4. А яка країна отримала 5 балів?

                                       / Ніяка/

7. Міністерство екології Південної Кореї заборонило користуватися цими предметами в ресторанах. Багато численні  скарги фермерів, свині яких гинули, харчуючись відходами з цих ресторанів, зробили свою справу. Що це за небезпечні предмети?

                                    /    Зубочистки/

8. Міжнародна організація Грінпіс (переклад «Зелений світ») випустила в 2004 році колоду карт із   зображеннями політичних лідерів 8 держав у вигляді тузів і королів. Серед них: США, Великобританія, Франція, Китай, Ізраїль, Індія, Пакистан. Назвіть ще одну державу, якщо в число «тузів» прагнули потрапити Іран і Північна Корея?

                                 / Росія. Пояснення : всі  перелічені країни володіли

                                  Ядерною зброєю)

9. Зусиллями біолога Денниса Турнера кілька стаціонарів для престарілих в Швейцарії поповнилися штатною одиницею, котра позначена в штатном розкладі, як «партнер із соціальної підтримки хворих і літніх людей, який продовжує життя, «знижує тиск і упорядковує побут». Хто цей партнер?

                                  /Кішка/

10. Як установили вчені, кількість морських черепах зменшується багато в чому через те, що вони гинуть від заковтування цього. Основною їжею для них є  медузи. Однак вони з`їдають те, що у воді дуже похоже на них. Що заковтують морські черепахи, якщо цей продукт валяється у нас всюди  під ногами,  не виключення – річки і моря.

                                 /Целофановий пакет/

11. На схилі гори у швейцарського селища Андронати росте ліс, який згідно закону від 1397 року, заборонено рубати. Яка причина заборони?

                             /Ліс повинен захищати селище від гірських лавин/

12. Реалізація програми «Квітуча пустеля» у Саудовській Аравії вивели жаростійку маслину, яку поливають… ЧИМ?

C:\Users\User\Downloads\IMG_20200917_151347.jpgC:\Users\User\Downloads\IMG_20200917_162119.jpg                           / Морською солоною водою/                                               

docx
Пов’язані теми
Екологія, Сценарії
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
460
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку