Брошура до конкурсу " Енергозбереження"

Про матеріал

Брошура " Енергозбереження на кухні" була розроблена для участі в обласному конкурсі по енергозбереженню. В брошурі міститься стислий опис всіх електричних приладів, які людина використовує на кухні і поради, щодо можливості енергозбереження під час їх використання.

Перегляд файлу

картинка-139.jpg 

Енергозбереження            на кухні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заміни лампи -

зміни світ!

 Тож разом скажемо «ТАК» енергоефективним лампам, тому що вони:

1.Споживають менше електроенергії на 80 – 90%!

2. Довше служать в освітленні домів!

3.Економлять гроші сімї !

4.Зменшують дію парникового ефекту!

5. Впливають на припинення глобального потепління!

 

 

 

 

 

 

 

Заощаджуйте з холодильником!

Холодильник є одним з найбільших джерел витрат електроенергії. Він споживає близько 5 частини струму.

 

      1.Не ставте холодильник біля плити або опалювальних приладів, біля вікон, під прямими сонячними променями.

 

2.Чим нижче температура – тим більше витрати енергії. Достатньо +6.

 

3.Не ставте гарячу їжу в холодильник.

 

      4.Чим товщим є шар інію(льоду), тим більшим є споживання енергії.

     5.Розфасовуйте для зберігання в морозильній камері м'ясо та інші продукти на порції, відповідні до дійсних потреб. Заморожуючи велику порцію м’яса, яку неможливо відразу спожити, Ви будете змушені заморожувати її залишки повторно.

  6. Потурбуйтесь про те,щоб радіатор приладу міг добре віддавати своє тепло. Не варто ставити його надто близько до стіни, залишивши не менше 5 см.

 

 

 

 

 

Накип

Накип утворюється в результаті багаторазового нагрівання і кипятіння води і має малу теплопровідність. Памятайте, що накип усередині електрочайника істотно збільшує кількість енергії, потрібної для того, щоб закип’ятити  воду, тому його необхідно своєчасно чистити.

Скло береже енергію

При купівлі посуду віддавайте перевагу каструлям та сковорідкам із скляними кришками, щоб можна було спостерігати за приготуванням їжі без їх  знімання та марнування енергії.

Газ більш « зелений»

Газові плити більш екологічні в порівнянні з електроплитами, оскільки на теплових електростанціях лиш близько третини спаленого палива перетворюється на електричний струм, а інша частина нагріває та забруднює довкілля.

 

 

 

 

 

 

 

Для електроплит

-Трубчасті нагрівальні елементи електроплит мають більшу корисну дію, ніж звичайні штомповані конфорки.

-Використовуйте залишкове тепло: вимикайте їх за 3-5 хвилин до завершення приготування.

-Плита повинна бути чиста. Забруднені нагрівальні елементи є причиною додаткових витрат.

- Використовуйте посуд з рівним дном і з діаметром, що дорівнює діаметру конфорок.

Похожее изображение 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу Енергозбереження на кухні 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Екологія, Інші матеріали
Додано
21 лютого 2018
Переглядів
1027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку