Буклет "Дітям про булінг в Україні"

Про матеріал
У буклеті "Дітям про булінг в Україні" надається інформація про ознаки і види булінгу та шляхи вирішення проблемних ситуацій.
Перегляд файлу

Основні ознаки булінгу це:

  •           нерівність сил агресора і жертви;
  •           повторюваність насильства;
  •           гостра емоційна реакція жертви.

 

Новий Розділ - Відповідальність за булінг

Слід пам’ятати, що сьогодні ти – спостерігач, а завтра – жертва.

Не ігноруй прояви булінгу!

Булінг в Україні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Іноді це може довести дитину до думок про самогубство, і якщо вона не хоче розмовляти з близькими людьми, то краще за все звернутися за допомогою до інших.

/Files/images/bulng/Гаряча лінія.jpg

 

 

«Від доброго коріння- добрий відросток»

                                     Народна мудрість

 

 

Bulling

 

 

Кордони булінгу -

моральні принципи,

виховання

і рівень культури.

 

Бу́лінг — різновид насильства; навмисне, що не має характеру самозахисту і не є санкціонованим нормативно-правовими актами держави, довготривале (повторюване) фізичне чи психологічне насильство з боку індивіда, чи групи, які мають певні переваги (фізичні, психологічні, адміністративні тощо) стосовно індивіда, і що відбувається переважно в організованих колективах з певною особистою метою.

Що робити?

Буллинг в школе - YouTubeДітям не варто намагатися вирішити ситуацію самотужки, адже з булером не завжди можна порозумітися. Краще звернутися до батьків, вчителів, або старших, яким дитина довіряє. Також варто звернутися до шкільних вчителів, психолога, соціального педагога та звернути їхню увагу на цю проблему.

 

 

1. Вербальний (словесний) булінг

Український тиждень, Тиждень.uaЩо це таке: це словесне знущання або залякування за допомогою образливих слів, яке включає в себе постійні образи, погрози й неповажні коментарі про кого-небудь.

 

 

2. Фізичний булінг

Що це таке: фізичне залякування за допомогою агресивного фізичного залякування полягає в багаторазово повторюваних ударах, стусанах, підніжках, блокуванні, поштовхах і дотиках небажаним і неналежним чином, бійках, нанесенні тілесних ушкоджень.

 

 

3. Соціальний булінг

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=333x1024:format=jpg/path/saed99ecdc00b0bb7/image/i4920e26d8d4632c3/version/1511388245/image.jpgЩо це таке: соціальне залякування або булінг із застосуванням тактики ізоляції припускає, що когось навмисно не допускають до участі в роботі групи, трапеза це за обіднім столом, гра, заняття спортом чи громадська діяльність.

 

4. Психологічний булінг

Що це таке: принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, міміка обличчя, поширення образливих чуток, ізоляція, ігнорування, погрози, жарти, маніпуляція, шантаж.

 

5. Економічний булінг

Поняття «економічний булінг»: що це таке та що в поведінці видає ...Що це таке: постійне вимагання грошей, крадіжки, пошкодження та знищення одягу чи особистих речей.

 

6. Cексуальний булінг

Що це таке: принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомки у переодягальнях, поширення образливих чуток, сексуальні погрози, жарти.

 

7. Кібербулінг

Безпека дітей в Інтернеті | ГОВОРИ!Що це таке: кіберзалякування (кібернасильство) або булінг у кіберпросторі полягає у звинуваченні когось з використанням образливих слів, брехні та неправдивих чуток за допомогою електронної пошти, текстових повідомлень і повідомлень у соціальних мережах.

doc
Додано
17 лютого
Переглядів
119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку