Буклет "Стежинами рідного села Маркове"

Про матеріал

В буклеті «Стежинами рідного села Маркове» ми розмістили фото квітів, які можна зустріти на території села, використовуючи фото зроблені учнями під час екскурсії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стежинами рідного села Маркове. ПЕРВОЦВІТИ с. Маркове. Група ранньоквітучих рослин на території нашого села відрізняється як значною різноманітністю. Більшість з них, занесені до Червоної книги України або регіонально рідкі в Донецької області. В природі ми лиш часточки малі. Земля не нам належить — ми Землі!Тюльпан дібровний Горицвіт весняний. Піон вузьколистий Конвалія Іриси польові Тюльпан Шренка Сон – трава Проліска сибірська. Гіацинтік блідий Адоніс Шафран сітчатий. Тюльпан змієлистий. Буклет «Стежинами рідного села Маркове» виконала творча група учнів Марківської ЗОШ (Василенко С. М. 15 років, Паршина А. О. 15 років, Бударєва І. В. 16 років)Керівник: Кулінченко О. Л.

Номер слайду 2

Рослини крейдяних оголень. У селі Маркове Донецької області Костянтинівського району вдовж вулиці Молодогвардійців простягається пагорб . На вершини якого ми можемо спостерігати рослинність і ґрунти подібні з рослинністю і ґрунтами Білокузьминівської крейдяної гори. Це місце становить інтерес значними ділянками неораного степу. Тут представлені практично у непорушеному вигляді ділянки ковилово-різнотравно-типчакового степу з багатими флорою та фауною. Особливу цінність представляє унікальна реліктова рослинність, пов’язана з крейдяними відкладеннями. Реліктові комплекси кретофілов – останніх представників древньої флори наших місць. Це вельми уразливі рослини, приурочені виключно до виходів на поверхню покладів крейди. Відповідних місць для зростання кретофілов в даний час залишилося дуже мало, до того ж вони сильно страждають від випасу і погано поновлюються. Серед них багато реліктів і ендеміків, у тому числі занесених до Червоної Книги України), Європейський червоний список і т.д Ефедра двоколодкова. Полин біловойлочна. Шоломник крейдяний. Бурачок голоніжковийІсоп крейдяний. Норчник крейдяний. Крашенниковія терескенова. Левкой запашний. Фумана лежача. Копієчник крупноквітковий. Тим’ян крейдяний Сонцецвіт крейдолюбивий. Оносма донська

pptx
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
26 вересня 2018
Переглядів
1379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку