CASE-STUDY. Булінг. Протидія булінгу

Про матеріал
CASE-STUDY: Булінг (цькування) – дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному чи сексуальному насильстві.
Перегляд файлу

CASE-STUDY

     Булінг (цькування) – дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному чи сексуальному насильстві. Такі дії вчиняються стосовно дитини чи дитиною стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого може бути заподіяна шкода психічному чи фізичному здоров’ю потерпілого.

     Важливим  у педагогічній професії є питання як протидіяти булінгу, адже через нього помирає сотні дітей, а також дорослих, які не можуть витримати насильство, знущання і закінчують життя самогубством. Існує безліч фактів, які приголомшують, наприклад у Японії  через кібербулінг покінчила життя самогубством 22-річна дівчина. У Запоріжжі 15-ти річна школярка також вчинила самогубство, через булінг у школі.

    Безліч дітей в різних куточках світу стикаються з агресивною поведінкою в свою сторону з боку однолітків. Про це свідчить статистика ЮНІСЕФ,  що бійки та булінг перешкоджають навчанню 150 мільйонів дітей віком від 13 до 15 років у світі. А в Україні  відповідно дослідженню  ЮНІСЕФ:  67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу.

 

  Потрібно розуміти, що  булінг призводить до неприємних наслідків і педагоги зобов’язані вирішувати проблеми, суперечки які призводять до агресивних дій (булінгу).

  Булінг можна припинити якщо уникати у ситуацію яка склалася,  а не стояти осторонь.  По-перше, треба  зрозуміти, що з дітей, які сміються над вами, хтось сміється також – можливо, навіть батьки, тому потрібно доклаcти зусилля  педагогові і психологові, щоб переконати дитину, що знущання над іншими у відповідь на свої образи це не вихід. По-друге, потрібно пам’ятати, що агресія породжує агресію. Якщо так само ображати когось у відповідь або шукати когось іншого, кого можна образити, то світ не стане краще. По-третє, булінг відображається на цілому житті жертви і не дає  їй можливості реалізуватись,  тому не потрібно займатися булінгом.

 

docx
Додано
16 жовтня 2021
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку