Клубна година на тему:
Чарівний світ морозної смакоти
Завдання :
Очікуванні результати:
діти знатимуть
та вмітимуть
ПЛАН
І. Вирішення проблемної ситуації
ІІ. Перегляд мультфільму про історію виникнення морозива.
ІІІ. Рольова гра «Кафе морозиво».
ІV. Цікаві факти про морозиво.
ХІД ЗАХОДУ
І.
Бренд-менеджер — менеджер, відповідальний за формування бренду чи портфелю брендів компанії.
Завдання бренд-менеджера — це просування бренду компанії всіма доступними засобами маркетингу. Отже, рівень знань такого фахівця визначається його розумінням інструментів продажів і просування, маркетингу зв'язків з громадськістю, організації масових заходів. У цьому й полягає відмінність бренд-менеджера від менеджера з продажу, — спілкуванням з потенційними клієнтами.
Охоронник — особа, яка охороняє певний об'єкт, це вартовий, який здійснює функції охорони і нагляду за дорученими об'єктами.
Офіціант, офіціянт, кельнер (лат. officians - службовець) - працівник ресторану, кафе, бару, їдальні, закусочної, підприємства харчування в туристичних комплексах, готелях і на транспорті, що подає страви відвідувачам. В обов'язки офіціанта входить сервірування столу, зустріч відвідувачів, знайомство їх з меню, у разі потреби - поради у виборі страв, одержання замовлення, передача замовлень у гарячий і холодний цехи кухні, пробивання чеків на касовому апараті, доставка замовлення відвідувачу, розрахунок з ним, збір використаного посуду.
Розподіл ролей між дітьми.
ІІ. Перегляд мультфільму про історію виникнення морозива.
ІІІ. Рольова гра.
Відвідувачі займають місця за столиками кафе.
Офіціанти приймають замовлення.
Робітники кухні за допомогою конструктора LEGO виготовляють порції морозива.
Офіціанти приносять замовлення.
Відвідувачі розраховуються.
ІV. Цікаві факти.
Таке смачне, таке корисне!
У смакових якостях морозива, напевно, не сумнівається ніхто. Та чи знаєш ти, що морозиво корисне? Воно здатне не тільки підняти настрій, а ще й позитивно впливає на шлунок та підвищує імунітет!
Склад користі
Морозиво — джерело корисних речовин. Воно містить вітаміни:
До складу морозива також входять кальцій, білки і фосфор. Саме за допомогою цих речовин наші кісточки залишаються міцними, ми стаємо ситими, а нирки і м'язова система працюють злагоджено. Морозиво з натурального молока поживне, тож може чудово втамувати голод і відновити енергію. А плодово-ягідне корисне тим, що виготовляється з натуральних соків та пюре.
Почни свій день… з морозива?
Саме так! Японські вчені рекомендують перед сніданком куштувати декілька ложок морозива. Холодне морозиво допомагає скоріше прокинутись, чудово стимулює роботу мозку та підвищує працездатність!
Ложка радості
Лондонські вчені довели: морозиво поліпшує настрій. Провівши експеримент, вони з'ясували, що достатньо з’їсти одну ложку улюбленого холодного смаколика — і настрій підніметься. Як? Морозиво стимулює вироблення спеціального гормону щастя — серотоніну. Тож не дивно, що стресові ситуації люди «заїдають» морозивом.
І шлунок задоволений!
Йогуртове морозиво найкорисніше для шлунку. Саме воно містить біфідобактерії, які покращують моторику та мікрофлору кишківника, позитивно впливають на імунну систему.
Лікувати горло морозивом?
Для того, щоб загартувати горло і зробити його стійкішим до низьких температур, вчені радять їсти більше морозива. Така профілактика знижує ризик розвитку хвороб горла.
Пломбір з тунцем, або Найдивніші види морозива у світі
Люди полюбляють різні смаки морозива. Інколи вони бувають незвичними. Навіть такими, що можуть шокувати. Цікаво? Тоді вперед: огляд незвичних смаків!
Морозиво з часником
Традиційний десерт, який надзвичайно популярний на Фестивалі часнику в Санта-Круз.
Морозиво зі смаком копченого лосося
В одному із кафе Нью-Йорка полюбляють експерименти з новими смаками; наприклад, кукурудзяне або зі смаком картопляних чіпсів. Меню незвичних смаків також доповнюєморозиво зі смаком копченого лосося з сиром.
Морозиво «Риба і смажена картопля»
Австралійське кафе «Рибний ринок Кайліс» вирішило потішити усіх любителів риби і смаженої картоплі. Тільки тепер цей смак втілений у морозиві.
Акутак
Акутак — національна страва на Алясці. Це морозиво, зроблене із цукру, ягід, жиру та м’яса.
Морозива багато не буває!
У світі морозива багато нового і незвичного. Далі — цікавинки, про які варто знати.
Найбільше у світі
Хестон Блюменталь — шеф-кухар з Великобританії, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Саме він створив найбільше у світі морозиво — висотою 4 метри і тонною ваги. На його заморозку пішло більше місяця, але результат вразив всіх! Цікаво, скільки б часу пішло на те, щоб його з'їсти?
Золота смакота
Уяви: неймовірне морозиво, найкращі фрукти, ваніль з Мадагаскару і це все вкрито їстівним золотом. Вражає? Таке морозиво можна скуштувати в одному з ресторанів Нью-Йорка. Однак, одна порція цього вишуканого десерту коштує 1000 доларів.
Mimopet — радість для собак
За статистикою, кожен п’ятий зі ста споживачів дає куштувати морозиво своєму домашньому улюбленцю. Більше не доведеться ділитись своїм морозивом із чотирилапим другом, адже спеціалісти з Португалії створили для собак спеціальне морозиво. Воно не лише не шкодить тваринці, а ще й покращує вигляд шерсті і збагачене вітамінами.