Чарльз Дікенс БІОГРАФІЯ ЦІКАВІ ФАКТИ

Про матеріал
Чарльз Дікенс. БІОГРАФІЯ. ЦІКАВІ ФАКТИ. Тема важкого дитинства . Будинок в Лондоні, де він жив з сім’єю, став музеєм. Твори. Усього письменник написав 16 романів, три збірки оповідань і багато нарисів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чарльз Дікенс. БІОГРАФІЯ ЦІКАВІ ФАКТИ

Номер слайду 2

Чарльз Дікенс. Чарльз Джон Га́ффем Ді́кенс Народився 7лютого 1812 року в Лендпорті, Англія. Помер 9 червня 1870 року в Гаємі, Англія Чарльз Дікенс англійський письменник, один із найпопулярніших романістів вікторіанської епохи, відомий політичний агітатор.

Номер слайду 3

Чарльз був другою дитиною, в сім’ї було ще семеро дітей. 2. Його батько працював чиновником морського відомства в місті Портсмут, пізніше сім’я переїхала до Лондона. 3. У 12 років втратив батька і матір, так як батька посадили у в’язницю за борги, а дружину за існуючими законами теж заарештували. Чарльз Діккенс не зміг закінчити школу через те, що його сім’я була бідна, що з 11 років майбутньому письменнику довелося працювати на фабриці, що виробляла крем для взуття. Пізніше він працював клерком в адвокатській конторі, Писати почав, коли зміг стати репортером в лондонській газеті. Бідне дитинство і знайомства з бідними соціальними верствами Лондона залишили незгладимий слід в душі майбутнього письменника.

Номер слайду 4

Тема важкого дитинства стала провідною в багатьох його творах: «Пригоди Олівера Твіста» (1838), «Домбі і син» (1848), «Девід Коперфільд» (1850) .

Номер слайду 5

Люди, які знали письменника і тоді, коли він був бідним репортером, і тоді, коли літературна творчість принесла йому славу та гроші, говорили, що він не втратив «щедрого серця і щедрої душі».

Номер слайду 6

Чарльз Діккенс дуже швидко перетворився на одного з найпопулярніших письменників не лише своєї країни, а й усього світу. Невдовзі Діккенс став багатим Письменник викупив маєток, де його дідусь і бабуся були прислугою, і відтоді вся родина Діккенсів збиралася там. Його будинок в Лондоні, де він жив з сім’єю, став музеєм.

Номер слайду 7

У 1843 р. Дікенс написав перший твір із серії «Різдвяні книги». Це була повість «Різдвяна пісня в прозі». До серії «Різдвяні книги» увійшло три повісті.

Номер слайду 8

Усього письменник написав 16 романів, три збірки оповідань і багато нарисів.

Номер слайду 9

СІМ’ЯПисьменник хотів одружитися на дівчині на ім’я Марія Біднелл, вона була дочкою директора банку і звичайно її батько був проти їх відносин. Образ дівчини став прототипом для Дори, героїні роману «Девід Копперфільд». Через багато років, будучи вже відомим письменником, Діккенс зустрів Марію знову, але вона не справила на нього враження, цей образ він описав в романі «Крихітка Дорріт» як героїню Флору. .

Номер слайду 10

У 1836 році Діккенс одружився на дочці видавця Кетрін Хогарт. Свою дружину ще до заручин він переконав, що ключова роль жінки – діти, дім і послух чоловікові, і вона все спільне життя слідувала цій установці. У Чарльза Діккенса було 10 дітей, молодша дочка Дора Енні не прожила і року, її батько дуже важко переніс цю смерть.

Номер слайду 11

ЦІКАВІ ФАКТИЧарльз Діккенс обожнював тварин. Воронів, яких він по черзі називав Грип. Перший з них навчився імітувати мову, і Діккенс з любов'ю записав весь його словник. У Чарльза була звичка смикати капелюх, коли він розмірковував над своїми творами. Капелюхи через це часто приходили в непридатність, в результаті Діккенс взагалі перестав їх носити.

Номер слайду 12

Г. Х. Андерсен був хорошим другом Діккенса, і у 1857 році гостював у письменника п'ять тижнів. Після того, як Ганс поїхав, Чарльз написав на дзеркалі в кімнаті для гостей «Ганс Андерсен спав у цій кімнаті протягом п'яти тижнів, які, здавалося, тривали століття. ЦІКАВІ ФАКТИ

Номер слайду 13

ЦІКАВІ ФАКТИ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
9 грудня 2023
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку