Черепахи - тварини-довгожителі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧЕРЕПАХИ – ТВАРИНИ-РЕКОРДСМЕНИ ПО ДОВГОЛІТТЮВиконав: Коваль Женя

Номер слайду 2

Черепаха – довгожитель-рекордсмен серед хребетних тварин. Вчені стверджують, що черепаха може прожити двісті і більше років.

Номер слайду 3

ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ ЧЕРЕПАХЧим більше черепаха, тим довше термін її життя і навпаки. У дрібних видів він коливається від 30 до 80 років, а у великих в середньому становить 150 років.

Номер слайду 4

Слонова черепаха на ім’я Гарієтт прожила 175 років

Номер слайду 5

Tривалість життя мадагаскарської променистої черепахи Туї-Маліла склала майже 188 років.

Номер слайду 6

ЧЕРЕПАХИ-ДОВГОЖИТЕЛІCередній вік середземноморських черепах більше 40 років,середньоазіатських понад 100 і навіть 120 (про що йдеться в записах спостережень, знайдених в деяких монастирях Єрусалима). У зоопарках також чимало прикладів довгожительства черепах.

Номер слайду 7

ЧЕРЕПАХИ-ДОВГОЖИТЕЛІ У природі Кайманові черепахи живуть не менше 150 років, Сейшельські - 250, галапагоські - 200, коробчаті - 100, балканські - в середньому 90-120 років.

Номер слайду 8

ЧЕРЕПАХИ-РЕКОРДСМЕНИУ 1737 році в Індійському океані була спіймана особина одного з виду гігантських черепах. Вчені визначили, що її вік становить 100 років. Цю черепаху доставили до Англії, вона довгий час жила в одного любителя природи, а потім її передали до Лондонського зоопарку, де вона продовжила своє життя. Відомі ще випадки життя черепах в неволі більше ста років, причому не тільки гігантських, але й таких звичайних, як грецька черепаха, що мешкає в країнах узбережжя Середземного моря.

Номер слайду 9

Найвідоміша стара черепаха навіть занесена в «Книгу рекордів Гіннеса», а її вік сягає 152 років!

Номер слайду 10

Серед цих тварин дійсно існують довгожителі, але середня тривалість життя максимально може досягати 250 років. Так, наприклад найдавніша жива черепаха в світі, яку звуть Джонатан, ймовірно жила ще за часів Наполеона. Мешкає ця тварина на острові Святої Олени, куди був засланий Бонапарт. Ентузіасти припускають, що вона особисто могла бачити колишнього французького імператора, коли він прогулювався по узбережжю. 

Номер слайду 11

 Найстарішій черепасі світу виповнилося 190 років. Вона народилася ще до того, як винайшли фотографію. Черепаха Джонатан, яка живе на острові Святої Єлени в Атлантичному океані, офіційно став найстарішою черепахою світу. Вважається, що він народився близько 1832 року — тобто йому виповнилося 190. Науковці оцінили вік Джонатана за фотографією, зробленою у 1882-1886 роках, коли черепаху привезли із Сейшельських островів до острова Святої Єлени — на ньому тварина має розміри, характерні для 50-річних представників цього виду. Ще раніше Джонатан був визнаний Книгою рекордів Гіннеса як найстаріша тварина, що живе на суші. Щодо черепах, то попередній рекорд був за Туї Маліла, яка прожила не менше 188 років і померла у 1965 році на острові Тонґа.

Номер слайду 12

Слонова черепаха на ім’я Гарієтт прожила 175 років, а тривалість життя мадагаскарської променистої черепахи Туї-Маліла склала майже 188 років.

Номер слайду 13

СКІЛЬКИ ЖИВУТЬ ЧЕРЕПАХИ?червоновуха черепаха - 30 років;середньоазіатська черепаха - 20-30 років.європейська болотяна - 20-25 років;слонові досягали 150 років,шпороносна- 115; середньоазіатська - 20-40 років.

Номер слайду 14

ЯКА ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ ЧЕРВОНОВУХОЇ ЧЕРЕПАХИ?Червоновуха черепаха адаптується до життя в неволі і при правильному догляді може прожити до 50 років.

Номер слайду 15

СКІЛЬКИ ЖИВУТЬ ЧЕРЕПАХИ?Зелена черепаха в середньому живе 80 років. Шкіряста черепаха - 20-30 років. Грифова черепаха - до 80 років. Балканська черепаха в природі живе не більше ста років.

Номер слайду 16

Болотна черепаха європейська (Emys orbicularis )європейська болотяна живе в неволі приблизно 20-25 років;

Номер слайду 17

Тривалість життя черепах варіюється від їх різновиди та умов проживання. Більшість видів черепах живуть значно довше в своєму природному середовищі існування, в той час як в неволі термін їх життя значно зменшується.

Номер слайду 18

У неволі черепахи можуть дожити до 150 років. Черепаха Адвайта є найстарішим представником цього виду тварин: вона померла у віці 250 років. Тому це не тільки один з найбільших видів черепах, а й один з рекордних по довголіттю. Велетенська сейшельська черепаха

Номер слайду 19

 Тривалість життя цих плазунів залежить від їх виду і розміру. Чим крупніше , тим довше може прожити. Неволя часто продовжує життя черепах, але може і скоротити її. Все залежить від правильності догляду!

pptx
Додано
9 серпня 2023
Переглядів
667
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку