Цікаві ідеї до свята останнього дзвоника в 6 класі

Про матеріал
Цікаві ідеї, як провести у 6 класі свято Останнього дзвоника, як зацікавити дітей перед літніми канікулами, підвести підсумки навчального достатньо важкого року
Перегляд файлу

                 Цікаві ідеї до свята останнього дзвоника в 6 класі

(Слайд 1) Що може бути краще приходу літа? Тільки усвідомлення того, що це літо можна провести так, як тобі заманеться – гуляти, веселитися, відпочивати, купатися, кататися, подорожувати, засмагати, мріяти, з друзями спілкуватися і не сумувати!

Виснаження та вигорання в умовах довготривалої війни — звична справа для кожного українця. Особливо гостро такі проблеми позначаються на дітях.

Отже, важливо підтримувати теплі стосунки й демонструвати учням, що ви цікавитеся ними, що вони можуть повсякчас розраховувати на вашу підтримку та допомогу навіть якщо припустилися помилок.

 (Слайд 2) Альфа і Омега уроку чи виховного заходу дуже важливі: початок і завершення. Альфа — це те, що зацікавлює нас на початку, додає енергії для подальших дій, утримує нашу увагу, викликає емоції. Омега — завершення. І те і друге має бути особливо цікавим, емоційним

Альфа уроку Можна почати урок з проблемного питання. А можна так: учні зайшли в клас, а на дошці чи екрані — малюнок, фото чи лунає музика. Запитала в учнів, які асоціації в них виникають у цей момент. Звичайно всі малюнки, схеми, звуки мусять бути пов’язані з темою уроку. Розповіла про останній дзвоник моїх випускників 2022 року, про записи на дошці, що залишилися з 23 лютого 2022р,  пов’язала з твором «Подорожній, коли ти прийдеш у Спа…»

(Слайд 3) Симфонія шкільних буднів Переглянули такий собі пазл  про наші цікаві справи, подорожі, змагання, походи, конкурси.

(Слайд 4) Це така валіза спогадів:

-що було найцікавішим;

-який ваш найкращий день був;

-що люди, на вашу думку, цінують у вас;

-чого з нетерпінням чекаєте;

-які 3 речі були для вас найнеобхідніші у цьому році;

-смішні моменти  із нашого повсякденного життя.

(Слайд 5) Повторили пам’ятку з БЖД під час воєнного стану, згадали про мої безпечні канікули, про правила поведінки біля водоймищ…

 

 

(Слайд 6) Гра Спільне та відмінне між учнями.

Радість — одна з основних позитивних емоцій і головних цінностей для дитини. Проявляти її школярі можуть у різний спосіб: голосно сміятися, стрибати, плескати в долоні. Важливо не забороняти їм цього, не засуджувати, не накладати на неї табу. Дитині важливо відчувати, що інші люди долучаються до її власної радості, і це дає можливість ще більше довіряти тим, хто поруч.

(Слайд 7) Чого досяг кожен із вас;

-чого навчилися цього року;

-чим найбільше пишаєтеся;

-хто надихає вас;

-оберіть людину-кумира, щоб ви  хотіли запитати в неї.

(Слайд 8) Завершили піснею чоловіча компанія «Ой, у лузі червона калина…»

(Слайд 9) Побажання однокласникам. Висловили гарні побажання.

(Слайд 10) Побажання від дітей учителям. Кожен присутній учень говорив по декілька слів.

(Слайд 11) Лунає останній дзвоник.

 Відправилися  отримувати Емоції подиву, які допомагають нам розвиватися. Науковці стверджують: що частіше ми дивуємося, то більшою стає тривалість нашого життя. Тож стимулюйте розвиток і позитивне здивування в учнів і не втрачайте здатність дивуватися самим!

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Конопля Тамара
Додано
7 червня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку