Цикл з передумовою 8 кл (презентація)

Про матеріал
Цикл з передумовою 8 клас (презентація) для питона Як працює цикл while Нескінченний цикл
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦИКЛ З ПЕРЕДУМОВОЮПідготував вчитель ХЗОШ №124 Дікарєва Вікторія Олександрівна

Номер слайду 2

Цикл for зручно використовувати, якщо відома кількість повторень. Але часто цикл потрібно повторювати, поки виконується деяка умова. Цикл while буде повторюватися дотих пір, поки це потрібно.

Номер слайду 3

Як працює цикл while Цикл While («Поки») буде повторюватися, поки виконується задана умова. Ця умова називається умовою циклу і повертає True або False. Синтаксис оператора:whіle <умова>:<тіло циклу>Тут <умова> — логічний вираз, що є умовою виконання циклу; <оператор> — простий або складений оператор, який виконується при кожній ітерації.

Номер слайду 4

Виконання оператора циклу while починається з обчислення значення логічного виразу — умови циклу. Якщо умова істинна, то виконуються оператори тіла циклу і керування повертається на перевірку умови. Якщо ж умова хибна, то виконується оператор, який є наступним після оператора while. Якщо при першій перевірці умова виявиться хибною, тіло циклу не виконається жодного разу.

Номер слайду 5

Напишемо програму, в якій користувач вводить з клавіатури математичний вираз і отримує відповідь. Для обробки математичного виразу і обчислення результату використовується функція eval (), яка обробляє рядок клавіатурних символів точно так же, як і оболонка Python IDLE. Таким чином, коли ми вводимо приклад в якості вхідних даних, функція eval () може дати нам відповідь на завдання. Цикл while працює, поки користувач не введе ‘q’ .

Номер слайду 6

Номер слайду 7

В циклі продовжується побудова відрізків і поворот Черепашки на 170° поки Черепашка не повернеться в точку (0,0) (abs(pos()) < 1).

Номер слайду 8

Нескінченний цикл Наведений фрагмент програми ілюструє нескінченний цикл.num = 0while num < 20:print (num)У тілі циклу значення num не змінюється, тому умова num<20 завжди правильна і пода- ний цикл є нескінченним. Якщо в якості умови циклу while задати True, умова ніколи не стане хибною і цикл не завершиться.

Номер слайду 9

Програма випробує витримку користувача – у нескінченному циклі пропонує користувачеві розв’язати задачу:

Номер слайду 10

Можна зупинити виконання нескінченного циклу у вікні консолі IDLE. Для цього у вікні консолі натисніть сполучення клавіш Ctrl+C. Після цього IDLE буде відправлений запит на зупинку програми. Можливо, доведеться натиснути Ctrl+C декілька разів, щоб IDLE зреагувала на запит.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
11 квітня 2021
Переглядів
4081
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку