Декоративний малюнок. Заняття 1. (Практична робота "Зернятка")

Про матеріал
Матеріал допоможе учням знайти відповіді на запитання, що виникатимуть під час самостійної роботи. Завдяки навчальним малюнкам вони зможуть увійти у дивовижний світ декоративного мистецтва, відчути радість спілкування з прекрасним.
Перегляд файлу

                                           Дорогий друже!

 

  Петриківський розпис має багатовікову традицію.

Чи знаєш ти звідки він походить?

  Центром виникнення його є с. Петриківка Царичанського району Дніпропетровської  області. Із покоління в покоління передавали основи декоративного оздоблення сільського інтер'єру та екстер'єру господарських і побутових речей, зберігаючи місцеву особливість розпису, який з часом удосконалювався.

   Зв'язок майстра з рідною землею особливо глибокий і безпосередній. Він грунтується на уважному вивченні реальних рослинних форм.

     Це мотиви садових (жоржини, айстри, тюльпани, троянди) і лугових (ромашки, волошки) та ягід калини, полуниці й винограду.

     В рослинний орнамент, переважно квітковий, уміло вписуються фантастичні птахи, праобразами яких є павичі, голуби, півні, лелеки.

    Тобі подобаються речі, яких торкнулася рука народного майстра-художника? Ти хочеш потрапити у прекрасну казку про світ, у якому ми живемо, в якому кожна квітка – диво, кожний лист, кущ, дерево – диво, усе, що створено руками людини диво?

  Хочеш сам творити красу своїми руками? Тоді ти повинен навчитися виконувати елементи розпису. Тож почнімо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
6 грудня 2022
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку