Презентація до уроку образотворчого мистецтва 4 клас, тема: "Пап'є маше"

Про матеріал

презентація до уроку,в якій описується ,що таке пап'є маше, послідовність виконання таких робіт.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАП’Є-МАШЕБОДНАР Л. В.

Номер слайду 2

Пап'є́-маше́— композитний матеріал, що складається з паперових шматків або спеціальної пластичної целюлозної маси, іноді армований текстилем, і зв'язаний з допомогою адгезиву, наприклад, клеєм, крохмальним клейстером або клеєм для шпалер. З пап'є-маше виготовляють іграшки, маски, новорічні прикраси, муляжі овочів і фруктів в цілях навчальних наглядних матеріалів, голівки ляльок, театральні постаменти тощо. Вироби з пап'є-маше є набагато легшими і міцнішими, ніж з глини чи пластиліну.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Є декілька методів для роботи з пап'є-маше. 

Номер слайду 5

При роботі з матеріалом як хобі, як правило, працюють з вузькими смужками відірваного малопроклеєного газетного, вбирного, афішного, обгорткового паперу, які накладають одну на одну, або з "кашею" з подрібненого паперу, яку змішують з клеєм і, можливо, наповнювачем, таким як крейда.

Номер слайду 6

Ці техніки можуть бути об'єднаними. Матеріал можна шліфувати наждачним папером, якщо це необхідно. Спеціальна пластична целюлозна маса легко піддається формуванню.

Номер слайду 7

Виготовлення виробів розпочинають з підготовки форми, яка може бути готовою, виліпленою з глини чи пластиліну і ін. Якщо виріб обклеюють смужками паперу, то папір обов'язково рвуть, а не ріжуть ножицями — у рваного паперу краї ворсисті і добре склеюються на поверхні виробу. При обклеюванні виробу необхідно використовувати папір двох кольорів, щоб було видно наклеєні шари. Щоб виріб не приклеївся до форми, перший шар кладуть з шматочків паперу, змочених водою.

Номер слайду 8

 Інші 6-8 шарів накладають з адгезивом. Кожен шар розгладжують пальцями, щоб прибрати зморшки чи видалити повітря. Наклеєний папір повинен сохнути 5-6 днів у місці, де б рівномірно висихала уся поверхня.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дякую за увагу! Підготувала боднар людмила василівна

pptx
Додано
29 грудня 2017
Переглядів
5729
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку