Деметріус Вікелас перший Президент Міжнародного олімпійського комітету

Про матеріал
Теоретичний матеріал на урок фізичної культури про вагомий внесок видатних людей. Таким був Деметріус Вікелас...грецький підприємець, поет, перший Президент Міжнародного олімпійського комітету. За його пропозицією перші Олімпійські ігри сучасності відбулись в Афінах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗИДЕНТ МІЖНАРОДНОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО КОМІТЕТУДЕМЕТРІУС ВІКЕЛАС(1894-1896)Презентацію виконалавчитель біології та хімії Білявецького НВКШпотюк О. Й.

Номер слайду 2

Народився15 (27) лютого 1835 Ермуполіс. Помер7(20) липня 1908 (73 роки)Афіни. Громадянство/підданство. Греція. Національністьгрек. Проживання. Ермуполіс, Константинополь, Одеса, Лондон, Париж і Афіни. Діяльністьісторик, письменник, перекладач, автор, поет і бізнесмен[d]Alma mater(навчання)Університетський коледж Лондона. Посада. Президент Міжнародного олімпійського комітету[d]

Номер слайду 3

Деметріус Вікелас народився в місті Ермуполіс на острові Сирос (Греція). Його батько був родом з Константинополя, мати - з Одеси. Зростав хворобливим дитям. Із-за слабкого здоров'я вчився нерегулярно.

Номер слайду 4

У дитинстві Деметріус часто гостив у родичів в Константинополі, в Таганрозі, в Одесі. Захоплювався іноземними мовами, літературою, мистецтвом, займався перекладом. Батько, що торгував зерном, намагався залучити сина до бізнесу, але в 1851 році його компанія розорилася, і Деметріус у пошуках роботи відправився до Італії, потім до Франції, а в 17 років переїхав до Лондона, де став працювати у фірмі свого дядька, спочатку бухгалтером, потім повноправним діловим партнером.

Номер слайду 5

Родинний бізнес приносив хороший дохід. У Лондоні Вікелас зустрівся і здружився з сином грецького посла Харілаосом Трікупісом, майбутнім прем'єр-міністром Греції.  

Номер слайду 6

 У 1894 році Вікелас на запрошення свого друга Пьера де Кубертена на скликаному ним в Парижі конгресі представляв Грецький Афінський клуб. Було прийнято рішення про основу сучасного Олімпійського руху. 

Номер слайду 7

 Вікелас виступив з доповіддю про Олімпійські ігри старовини, написаним для нього одним із співвітчизників.  Спочатку Кубертен пропонував провести перші нові Олімпійські ігри в Парижі в 1900 році, але Вікелас переконав його і знов створений Міжнародний олімпійський комітет, що Ігри мають бути проведені в Афінах, що символізувало б спадкоємність нових Олімпійських ігор старогрецьким.

Номер слайду 8

 Оскільки конституція МОК у той час вимагала, щоб президентом комітету був представник країни, що приймає наступні Олімпійські ігри, першим президентом МОК був вибраний Деметріус Вікелас. Завдяки особистим зв'язкам і впливу Вікеласа вдалося вирішити багаточисельні проблеми, з якими зіткнулися організатори Ігор. 

Номер слайду 9

  Організатори стереглись, що в разі чекання до 1900 року суспільство втратить інтерес до Ігор. Тому перша Олімпіада відбулася вже в 1896 році з 6 по 15 квітня і мала великий успіх. На яку прибули 241 спортсмен із 14 країн. Було розіграно 43 комплекти медалей у 9 спортивних дисциплінах

Номер слайду 10

  Після її закриття, Вікелас пішов з поста президента МОК і повернувся до вивчення проблем виховання і освіти, які його завжди цікавили. Вікеласа настільки надихнув успіх Ігор в Афінах, що на Другому Олімпійському конгресі в 1897 році в Гавре він запропонував постійно проводити Олімпійські ігри в Греції. Проти цього різко висловилися більшість делегатів, включаючи Кубертена.

Номер слайду 11

  Вікелас відсторонився від Олімпійського руху і повністю перемкнувся на реалізацію своїх творчих задумів. Так в 1904 році він організував в Афінах конгрес з питань освіти.  Останній раз з колишніми колегами по Міжнародному олімпійському комітету Вікелас побачився в Брюсселі на III Олімпійському конгресі, де присутній як спеціальний запрошений гість. 

Номер слайду 12

  Деметріус Вікелас помер 20 липня 1908 року в Афінах, у віці 73-х років. 

pptx
Додано
27 березня 2019
Переглядів
1394
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку