Демонстраційний амперметр і вольтметр із лабораторного

Про матеріал
Дана розробка дає можливість виготовити прості демонстраційні прилади з лабораторних
Перегляд файлу

 Демонстраційний амперметр і вольтметр з лабораторного.

Сучасна програма з фізики визначає досить солідний перелік демонстрацій, які обов'язково необхідно провести в кожному класі. В обладнаному за сучасними вимогами фізичному кабінеті це не створить особливих проблем для вчителя. Матеріально-технічна база ж більшості шкіл застаріла і не завжди відповідає цим вимогам. Особливо гостро це питання стоїть у сільських школах. Величезне бажання демонструвати виразно суть фізичних явищ і хоч частково вирішити це питання спонукає вчителя виготовляти саморобні прилади. Якщо прилади виготовляти з учнями, то це додатково сприятиме розкриттю їхніх здібностей і талантів, технічної кмітливості та спостережливості.

   Вам пропонуються прості прилади (демонстраційний амперметр та вольтметр) за допомогою яких можна продемонструвати програмові досліди з електрики. Їх просто переробити, вони забезпечують гарну видимість навіть у великих кабінетах. Багаторічний досвід використання показав доречність використання подібних приладів.

    Для виготовлення беремо лабораторні  амперметр та вольтметр корпус  яких виготовлено з прозорого оргскла. Прилали розбираємо,видаляємо штатну шкалу і лобзиком прорізаємо прямокутний отвір  розмірами  70х50мм  у непрозорій основі.  Шкалу нанесемо гелевою чорною ручкою ззовні, а краще  зсередини прозорої кришки. Потім складаємо прилади. Для демонстрації використовуємо будь-який кодоскоп. Зєднувальні проводи слід використати достатньої  довжини.

 C:\Users\1\Desktop\2012-02-27_07-20-46_206.jpg

C:\Users\1\Desktop\2012-02-27_07-22-41_352.jpg

C:\Users\1\Desktop\2012-02-27_07-22-15_289.jpg

Прилади  зручні в роботі. Можливо почую закиди на свою адресу:В якому столітті живете? Скептикам відповідь на це запитання дав академік П.Л. Капіца

"Школяр розуміє фізичний дослід добре тоді, коли його робить сам ,але ще краще він розуміє його, якщо він робить прилад для експерименту. Тому залучення школярів до виготовлення приладів треба всіляко вітати, і при конструюванні приладів треба звернути увагу на виявлення творчих здібностей дітей і давати їм максимальну можливість проявити свої винахідницькі схильності, хоч би в дрібницях".

docx
До підручника
Фізика 8 клас (Сиротюк В.Д.)
До уроку
§ 26. СИЛА СТРУМУ. АМПЕРМЕТР
Додано
28 січня 2020
Переглядів
650
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку