Презентація " Види опалення та їх економічність "

Про матеріал
Матеріал презентації можна використовувати під час уроку фізики " Способи збереження енергетичних ресурсів" . Також , як матеріал виховних заходів з екологічного виховання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види опалення та їх економічність. МІНІ ПРОЕКТ

Номер слайду 2

Для комфортного проживання в квартирі кожній людині важливий температурний режим приміщення. Якщо у вашій кімнаті дуже холодно або дуже жарко, то ви не зможете якісно працювати або повноцінно відпочивати. І хоча людина відноситься до теплокровних і температура його тіла не залежить від температури навколишнього середовища, проте кліматичні умови природних зон нашої країни змушують нас обігрівати свої помешкання в зимовий період.

Номер слайду 3

Існують різні способи обігріву житла, починаючи з опалення дровами і кам'яним вугіллям і закінчуючи батареями центрального опалення. Але в будь-якому випадку в цілях економії енергетичних ресурсів потрібно утеплювати квартири і будинки, регулювати подачу тепла. Всі ці заходи сприяють збереженню тепла в будинку, комфортному проживанню в ньому, а також дбайливому ставленню до природно-енергетичних ресурсів.

Номер слайду 4

Порівняльний аналіз різних систем опалення. Залежність енергозбереження від матеріалу будинку: найбільшу теплоємність має дерево, тобто з енергозбереження дерев'яний будинок є економічно вигідним. Залежність теплозбереження від віконних рам: пластикові склопакети дозволяють краще зберігати тепло в будинку. Залежність енергозбереження від розташування будинку від центральної котельні: наближення джерел тепла до споживача з метою зниження втрат тепла при транспортуванні шляхом влаштування прибудованих, вбудованих, дахових автоматизованих котелень, а також поквартирних систем теплопостачання з використанням індивідуальних теплогенераторів в кожній квартирі дає суттєву економію тепла.

Номер слайду 5

4. Залежність вартості Гкал від виду палива найдорожчим видом палива є солярка (ДТ), найбільш економічно вигідним-природний газ.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

3. Розрахуємо кількість палива, необхідного для нагрівання цієї маси повітря.

Номер слайду 8

Ц(дров)= 1,8 м3 *1000 грн /м3 =1800(грн)

Номер слайду 9

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 18. Теплоенергетика. Способи збереження енергетичних ресурсів
Додано
29 січня 2020
Переглядів
1248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку