День Безпечного Інтернету

Про матеріал
Презентація на тему "День Безпечного Інтернету" яку можна та треба використовувати від час проведення бесід з учнями або класних годин спілкування стосовно цієї теми. В презентації наведено приклади, за допомогою яких на цей час частіше за все шахраї намагаються ошукати тих, хто погано знається на цій темі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Безпеки в Інтернеті7 лютого 2023 року. КЗ «Козачолопанський ліцей»Година спілкування у 8-А та 8-Б класах. Вчитель Чернець І. В.

Номер слайду 2

Історія виникнення. Міжнародний День безпечного Інтернету запровадили у 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій. Традиційно він проводиться у другий вівторок лютого. В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року.

Номер слайду 3

Трохи статистики. За результатами опитування компанії Майкрософт, лише кожен десятий українець знає про більшість інтернет-загроз і розуміє, як себе від них захистити. Тож у 90 відсотків українських інтернет-користувачів легко виманити пароль від пошти або навіть пін-код кредитної картки, говорять експерти.

Номер слайду 4

ТОП-5 шахрайских схем Що треба знати кожному під час перебування в мережі Інтернет? Далі наведу мій власний ТОП-5 схем, за допомогою яких шахраї можуть вас ошукати! Цей ТОП-5 створений на основі мого власного 25-річного досвіду користування Інтернетом!

Номер слайду 5

5 місце На 5 місці знаходиться так зване фішінгове посилання від банку!Якщо Вам щось треба оплатити в Інтернеті – ЗАВЖДИ звертайте увагу на початок посилання для оплати!НІКОЛИ НЕ ЗБЕРІГАЙТЕ дані картки під час оплати!

Номер слайду 6

4 місце На 4 місці – СМС з пропозицією легкої роботи з великою зарплатнею від незнайомця!НІКОЛИ не переходьте за таким посиланням та взагалі не реагуйте!ОДРАЗУ видаляйте такі повідомлення!Лише так можна не втрати Ваші гроші або особисту інформацію!

Номер слайду 7

4 місце

Номер слайду 8

3 місце На 3 місці – лист у електронній скриньці з повідомлення про неочікуваний виграш у лотереї або конкурсі великої суми грошей!НІКОЛИ не переходьте за таким посиланням !!!Також ОДРАЗУ видаляйте такі повідомлення!Ніяких грошей Ви не отримаєте та ще й втратити власні!

Номер слайду 9

3 місце НІКОЛИ не переходьте за таким посиланням !!! НЕ МОЖНА ГРАТИ у ці фриспіни!Ніяких грошей Ви не виграєте та ще й втратити власні!

Номер слайду 10

2 місце Повідомлення про виграш та прохання надати свою адресу телефон та номер поштового відділення!Якщо Ви надали свої дані, через декілька днів до відділення пошти надсилають посилку, яку шахраї вимагають ОПЛАТИТИ!!!НЕ ТРЕБА ЗАПОВНЮВАТИ ТАКУ АНКЕТУ!!!

Номер слайду 11

1 місце Повідомлення про грошові виплати для українців від ЄС у Вайбері, Телеграмі тощо!Це ТОП-1 шахрайство на сьогодні в Інтернеті!Як розпізнати?ЗАВЖДИ РІЗНА СУМА ГРОШЕЙ!

Номер слайду 12

1 місце

Номер слайду 13

1 місце

Номер слайду 14

1 місце

Номер слайду 15

1 місце НІКОЛИ жоден банк не питає у своїх клієнтів ПІН код від картки!!!ЦЕ ШАХРАЇ!!!

Номер слайду 16

Поради. Як захистити себе та своїх близьких під час перебування в Інтернеті?

Номер слайду 17

Поради1. У будь-яких соцмережах та месенджерах (Вайбер, Телеграм, Інстаграм, Фейсбук і т.і.) ЗАВЖДИ використовуйте двохфакторну аутентифікацію!

Номер слайду 18

Поради2. Не використовуйте у якості пароля «12345», «qwerty», дату свого народження або номер телефону! Пароль повинен містити великі та маленькі літери, цифри та спецсимволи -_@+=

Номер слайду 19

Поради3. Не використовуйте у різних акаунтах у соцмережах або сайтах один й той самий пароль!

Номер слайду 20

Поради4. Для оплати в Інтернеті раджу завести інтернет-картку (дивіться у додатку Вашого банку), на яку Ви власноруч будете переводити гроші для покупок та з якої нема чого буде вкрасти злодіям!

Номер слайду 21

Поради5. НІКОЛИ НЕ ЗАЛИШАЙТЕ у соцмережах або на будь-яких сайтах свої особисті дані: номер мобільного, адресу, де мешкаєте, номер та ПІН код від картки тощо!

Номер слайду 22

Корисні посилання. Як не стати жертвою онлайн-шахраїв? Кіберполіція інформує про найпоширеніші схеми шахрайства, підпишись на канал та отримуй корисні поради: Telegram - https://bit.ly/3 Mk. Ri. Js, а також y Viber - https://bit.ly/3 BAyj8 H

Номер слайду 23

Дякую за увагу!Ваш особистий захист в Інтернеті залежить тільки від Ваших правильних дій!

pptx
Додав(-ла)
Чернець Ігор
Додано
28 березня
Переглядів
78
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку