День Захисника України

Про матеріал
Презентація до дня Захисників та Захисниць України та дня українського козацтва. Сила духу українців об'єднує народ у боротьбі проти ворогів з давніх-давен.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Козаки – то сильні люди... Захисники, повага і вдячність вам навіки…

Номер слайду 2

Українці 14 жовтня пов’язують з багатьма подіями. Перш за все, 14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері .  Вважається, що в цей день військо давніх русинів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я – Константи- нополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з’явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою, зробивши їх невидимими для ворогів.

Номер слайду 3

Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова. Вшанування Пресвятої Богородиці Покрови – захисниці від ворогів та покровительки українського війська – має глибоке коріння в Україні. Ця традиція прийшла до Русі з Візантії разом із запровадженням християнства, а потім перейшла від руських князів до козацтва.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Козацька молодь постійно розвивала свої природні здібності за допомогою таких фізичних вправ, як їзда верхи, перехід через яр чи річку по стовбуру дерева, стрибки через мотузку.

Номер слайду 6

Вправні козаки хвацько рубаються шаблею дарма , що не Січ , а Майдан!

Номер слайду 7

Слова «Слава Україні  —  Героям слава» наразі набули особливого значення, вони адресовані тим, хто зі зброєю в руках захищає кордони нашої держави. 

Номер слайду 8

Захисниками України є не лише військовослужбовці, а й усі громадяни, які своєю діяльністю забезпечують захист держави. Активного розвитку набув волонтерський рух, до якого залучилися чимало українців як у межах нашої країни, так і за кордоном. Нерідко ціною власного життя вони допомагають українській армії, доставляючи до місця призначення технічне оснащення, харчі, теплі речі, амуніцію, ліки. Ці люди стали мирними воїнами і надійними захисниками Батьківщини, а їхня діяльність – зразком самовідданості та патріотизму. 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Захисники і захисниці – наш надійний тил!

Номер слайду 11

Наші захисники допомагають не лише людям, але й друзям нашим меншим….

Номер слайду 12

pptx
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку