Державні свята України.

Про матеріал
Інтерактивний плакат із музичним супровідом. Інтерактивний плакат – це спосіб візуалізації інформації на основі одного зображення, до якого «мітками» (інтерактивними точками) прикріплюються посилання на вебресурси, інтернет-документи, мультимедійні об'єкти: відео, аудіо, презентації, слайд-шоу, ігри, опитування тощо. В цьому плакаті ви знайдете поширені свята України, та пояснення до них.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свята нашої держави. Голуб’єва Я. С ПТПО

Номер слайду 2

Свята нашої держави. 1 січня – Новий рік. Найулюбленіше свято в Україні, Багато радощів приносить воно людям. Традиція зустрічати Новий Рік виникла в дуже давні часи. Зазвичай початок року прив'язувався до якої-небудь важливої події, що відбувалася раз на рік і означала початок нового річного циклу. Історія новорічного свята в Україні досить непроста, пов'язана з неодноразовими змінами часу святкування – весна, осінь, зима, що відбулися протягом багатьох століть.

Номер слайду 3

Свята нашої держави. 7 січня – Різдво Христове. Усі християни переконані, що Ісус Христос був посланий Богом на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. Старозавітні пророки провістили місце і час народження Спасителя світу — 5508 рік від створення світу. Отже, 7 січня — це день народження Сина Божого на землі. Від цього дня починається відлік часу.

Номер слайду 4

Свята нашої держави. Свято Івана Купала. У наш час свято Івана Купала відзначають у ніч з 6 на 7 липня, але так було не завжди. До запровадження григоріанського календаря це був день літнього сонцестояння, або сонцевороту — 24 червня. Коріння свята язичницьке, але коли святковий день змістився на понад два тижні, він збігся з християнським Різдвом Іоанна Хрестителя й набув нового сенсу. Одне з найцікавіших свят, яке залишили нам пращури — Івана Купала. Язичницьке й магічне, із плином часу воно змінило свій сенс і стало відзначенням Різдва Івана Хрестителя, при цьому зберігаючи очищаючий обряд занурення в воду.

Номер слайду 5

Свята нашої держави. (ПершоЇ неділля, після весняного місяця) 16 квітня* – Великдень. Великдень символізує перемогу над смертю Ісуса Христа, котрий прийняв смерть за гріхи людей і спасіння людського роду від страшних бід. До цього світлого дня християни готуються заздалегідь та з великим трепетом. Віряни дотримуються Великого посту, обмежуючи себе у харчуванні та інших задоволеннях, аби очиститися й гідно зустріти Світле Христове Воскресіння. Великдень, Воскресіння Христове або Пасха – свято зі свят і торжество всіх торжеств. З усіх великих християнських свят церковного року воно найбільш давнє, урочисте й радісне

Номер слайду 6

Свята нашої держави. 8 І 9 ТРАВНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ І ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ. Ці пам’ятні дати цьогоріч українці вшановують в умовах повномасштабної військової агресії росії, яка посягає на незалежність, територіальну цілісність та життя кожного звичайного українця. Вшануймо подвиг українського народу та його визначний внесок у перемогу над нацизмом у 1945, та мужність і силу українців сьогодні, у дні, коли вершиться нова історія світу, адже ворог намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. У ці пам’ятні дні схиляємо голови перед героями, що пожертвували своїм життям заради світлого майбутнього у всьому світі.

Номер слайду 7

Свята нашої держави.4 червня* – Трійця. Улітку до нас приходить одне з найбільших християнських свят — Трійця. Його відзначають на 50-й день після Воскресіння Ісуса Христа. Цього дня християни прославляють Святу Трійцю, тобто триєдність Бога Отця, Бога Сина і Бога Святого Духа. Коли Син Божий Ісус Христос воскрес, він упродовж 40 днів являвся своїм учням — апостолам. Перед тим як вознестися на небо, Він пообіцяв прислати їм на підтримку Святого Духа від Бога Отця. Апостоли не знали, що це означає, але чекали, коли здійсниться Ісусове слово. Це сталося через десять днів після вознесіння Христа.

Номер слайду 8

Свята нашої держави.24 серпня- день Незалежності України. В Україні 24 серпня щорічно відзначається День Незалежності - державне свято, встановлене на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою створення держави Україна в її сучасному вигляді. У цей день по всій країні зазвичай проходять масові заходи і гуляння. 17 березня 1991 року відбувся єдиний в історії СРСР Всесоюзний референдум про збереження СРСР.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Інтегровані уроки
НУШ
Інкл
Додано
11 листопада 2022
Переглядів
685
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку