діа-.пара- та фермагнетики. презентація

Про матеріал
презентація до уроку з теми :"діа- пара- та феромагнетикиюматеріал до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація з фізики Тема. Магнітні властивості речовини та діа,-пара і феромагнетики та гіпотеза Ампера

Номер слайду 2

Що таке магнітне поле ? Власне магнітне поле Магнітне поле утворюється навколо провідників зі струмом і постійних магнітів. Постійні магніти можна виготовити тільки з небагатьох речовин, але всі ті речовини, вміщені в магнітне поле, намагнічуються, тобто утворюють власне магнітне поле.

Номер слайду 3

Що таке магнітна проникність речовини ?Це фізична велична , яка показує, в скільки разів індукція магнітного поля в речовині відрізняється від індукції магнітного поля в вакуумі

Номер слайду 4

Правило правої руки Правило правої руки — мнемонічне правило, яке дозволяє визначити напрям силових ліній магнітного поля навколо провідника зі струмом. Якщо обхопити правою рукою провідник таким чином, щоб великий палець вказував напрям струму в ньому, то решта пальців вказуватиме напрям вектора магнітної індукції.

Номер слайду 5

Що таке гіпотеза Ампера і в чому вона полягала ?

Номер слайду 6

Гіпотеза Ампера Відповідно до гіпотези Ампера, всередині молекул і атомів циркулюють елементарні електричні струми. Згодом стало відомо, що ці струми являють собою рух електронів по орбітам в атомі. Якщо площини, в яких циркулюють ці заряди, розташовані невпорядковано по відношенню одна до одної внаслідок теплового руху молекул, з яких складається тіло, то їх взаємодія взаємно компенсується і ніяких магнітних властивостей тіло не проявляє. І навпаки: якщо площини, в яких обертаються електрони, паралельні одна одній і напрям нормалей до цих площин однаковий, то такі речовини мають зовнішнє магнітне поле.

Номер слайду 7

Матеріали , які в зовнішньому магнітному полі намагнічуються називаються магнетитками. Залежно від значення магнітної проникності і характеру взаємодій з магнітним полем магнетики поділяють на дві групи: Діамагнетики. Парамагнетики

Номер слайду 8

Діамагнетик. Діамагнетик - це речовини, атоми, іони або молекули яких не мають результуючого магнітного моменту при відсутності зовнішнього поля. Діамагнетик підрозділяються на класичні, аномальні і надпровідники. Допершої підгрупи відносять інертні гази, деякі метали (цинк, золото, ртуть і ін), елементи типу кремнію і фосфору, багато органічні сполуки. Діамагнетик і парамагнетики мають магнітну проникність, близьку до одиниці, і за магнітними властивостями знайшлисобі обмежене застосування в техніці.

Номер слайду 9

Парамагнетик. Парамагнетики До парамагнетиків належать кисень, марганець, хром, платина, алюміній, вольфрам, усі лужні й лужноземельні метали.

Номер слайду 10

Феромагнетик. Феромагнетики До феромагнетиків належать залізо, нікель, кобальт, гадоліній та деякі сплави і хімічні сполуки. У феромагнетиків внутрішнє магнітне поле може в сотні і тисячі разів перевищувати зовнішнє магнітне поле. Феромагнітні властивості мають тільки кристалічні тіла. У рідкому, або газоподібному стані феромагнетики стають парамагнітними

Номер слайду 11

Властивості Для феромагнетиків характерна властивість, яку називають гістерезисом. Суть її полягає в тому, що процеси намагнічення і розмагнічення проходять неоднаково. Феромагнетик, який перебував у магнітному полі, зберігає певне намагнічення навіть у разі відсутності поля. Прикладом цього можуть бути постійні магніти.

Номер слайду 12

Властивості магнітного запису Властивості магнітного запису: магнітний запис дозволяє негайно відтворити записаний сигнал (наприклад, для контролю якості запису); забезпечує високу якість запису; допускає практично нескінченно велику кількість повторних відтворень без втрати якості; простота експлуатації апаратури; можливість монтажу фонограм; можливість тиражування; можливість тривалого зберігання; найнижча вартість виробництва запису.

Номер слайду 13

Висновок Ми зараз розуміємо , що від властивостей середовища і залежить магнітна взаємодія цих струмів . Як ми вже знаємо світло має електромагнітну властивість. Але ,що було б якби електромагнетизм просто зник в одну мить? Нічого би не залишилось окрім електронів та нуклонів. Вчені проводили дуже багато корисних досліджень наприклад магнітне поле. Та зараз ці дослідження нам допомогають нам краще зрозуміти принцип дії багатьох речей .

Номер слайду 14

Дякую за увагу

pptx
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
4589
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку