Діагностувальна робота. "Слово. Значення слова".

Про матеріал
Діагностувальна робота з теми " Слово. Значення слова" містить диференційовані завдання для учнів третього класу, що відповідають віку і програмовим вимогам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота« Слово. Значення слова» 3 клас.

Номер слайду 2

Сімнадцяте жовтня. Діагностувальна робота. Тема ,, Слово. Значення слова’’.1 в.1 .2.

Номер слайду 3

1. Слова з протилежним значенням називаються…А) багатозначними Б) синонімами В) антонімами2. Обери пару слів, що є антонімами. А) Доріжка – стежка. Б) Веселий – радісний. В) Гарячий – холодний 3. До поданих слів добери антоніми. Гіркий - Друг – Добро-

Номер слайду 4

4. Слова, близькі за значенням, називаються…А) синоніми Б) багатозначні В) антоніми 5. До поданих слів добери синоніми. Веселка- Говорити- Занедужає-

Номер слайду 5

6. Прочитай речення. Запиши тількі ті, де є слова з переносним значенням, підкресли ці слова. Ми пишаємося українськими спортсменами. Пишається над водою червона калина. У цієї дитини золоте серце. Він ледве встиг ускочити у хвіст потяга. 7. Випиши у І стовпчик слова, які мають одне значення, у ІІ – багатозначні. Ключ, гребінець, собака, дуб, трактор, коса, ложка. 

Номер слайду 6

8. Склади три речення зі словом коса, так щоб у кожному реченні воно мало інше значення. 9. Напиши текст ( 3- 4 речення) про осінь. Уживаючи слова у переносному значенні.  Уважно перевірте свою роботу!

Номер слайду 7

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку