Дидактична гра "Готель "Бедрик""

Про матеріал

Дидактична гра "Готель "Бедрик", яка сприяє

формуванню уявлення про комах, як царство живих організмів, про ознаки комах, їх будову, значення комах для природи, розвитку вміння виявляти ознаки комах, вміння висловлювати судження, доводити твердження, обґрунтовувати їх, працювати в групі та самостійно виховувати інтерес до природи, потребу висловлювати свої думки.

Перегляд файлу

Дидактична гра

«Готель «бедрик»»

Мета:

формувати уявлення про комах, як царство живих організмів, про їх ознаки, будову, значення для природи та людини; розвивати вміння виявляти ознаки комах, закріпити вміння дітей визначати середовище та спосіб їх існування; збагатити знання про характерні особливості комах; вміння висловлювати судження, доводити твердження, обґрунтовувати їх, працювати в групі; виховувати інтерес до природи; бажання висловлювати свої думки та припущення.

Матеріали:

Макети готелю «Бедрик» з липучками  на місці вікон зображення водойми, лісу, людської оселі, степу, підвалу, зрізу ґрунту та інших місць (кількість макетів залежить від кількості груп), картки із зображеннями комах на липучках (кількість наборів залежить від кількості груп), папір для нотаток, ручки, годинник.

Хід гри

Учитель, поділивши клас на групи, пропонує уважно розглянути зображення комах – гостей готелю «Бедрик» та розселити їх по номерах, залежно від способу та середовища  їх існування.

  • Комахи живуть скрізь. Вони з’явилися на Землі на сотні мільйонів років раніше, ніж людина й добре пристосувалися до життя, то ж створимо їм у готелі комфортні умови.

Представник від кожної групи обґрунтовує свою відповідь. (Деякі комахи можуть комфортно почувати себе у різних середовищах)

 

docx
Додано
16 серпня 2019
Переглядів
522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку