Ділова гра "СИТУАЦІЯ УСПІХУ"

Про матеріал
Ділову гру "СИТУАЦІЯ УСПІХУ" можна використати для роботи з молодими вчителями, студентами, у ШПС.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«МЕТОДИ І ПРИЙОМИ ОРГАНІЗАЦІЇ СИТУАЦІЇ УСПІХУ ЯК ОДИН ІЗ НАПРЯМІВ ПІДВИЩЕННЯ СОЦІАЛІЗАЦІЇ УЧНЯ» Підготувала вчитель початкових класів КЗ «Нікопольська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №5» Осадча Людмила Сергіївна

Номер слайду 2

«Сформувати потяг учня до навчання можливо лише доброзичливими відносинами між учителем та учнем, що ґрунтуються на повазі та вимогливості, а дати дитині можливість почуватись упевнено, укріпити відчуття власної гідності допоможе ситуація успіху.» Харламов І.Ф.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

З психологічної точки зору,  успіх  — це переживання стану радості, задоволення від того, що результат, до якого особа прагнула в своїй діяльності, або збігся з її надіями, чеканнями, або перевершив їх. На базі цього стану можуть сформуватися стійкі відчуття задоволення, формуються нові, сильніші мотиви діяльності, змінюється рівень самооцінки, самоповага.

Номер слайду 6

Думки відомих педагогів «Лише успіх підтримує інтерес учня до навчання» Ушинський К.Д. «Є успіх – є бажання навчатися. Це особливо важливо на першому етапі навчання - у початковій школі, коли дитина ще не вміє долати труднощі, де невдача стає справжнім горем» Сухомлинський В.О. «Якщо позбавити дитину віри в себе, важко надіятися на його світле майбутнє» Д.п.н. Бєлкін А.С.

Номер слайду 7

- Які методи і прийоми використовують педагоги для створення ситуації успіху? Банк ситуацій успіху /мозковий штурм/

Номер слайду 8

Зняття страху через фразу: «Ми всі пробуємо і шукаємо, лише так може щось вийти». «Люди вчаться на своїх помилках і знаходять інші способи вирішення» допомагає подолати невпевненість у власних силах. 2. Анонсування успішного результату допомагає вчителю висловити свою тверду впевненість в тому, що учень обов’язково впорається із поставленою задачею. Це в свою чергу, вселяє дитині упевненість у свої сили та можливості: «У тебе все вийде» «Я навіть не сумніваюся в успішному результаті». Прийоми створення ситуації успіху:

Номер слайду 9

3.Прихований інструктаж дитини в способах діяльності допомагає дитині уникнути поразки. Досягається шляхом натяку, побажання: «Можливо, краще всього почати з…» «Виконуючи роботу, не забудьте про …» 4.Внесення мотиву показує дитині заради чого або кого відбувається ця діяльність, кому буде добре після виконання: «Без твоєї допомоги твоїм товаришам не впоратися». Прийоми створення ситуації успіху:

Номер слайду 10

5. Персональна винятковість: «Ні до кого окрім тебе не можу звернутися з цією проблемою» «Лише тобі я можу довірити», «Тільки ти й міг би…». 6. Мобілізація активності, або педагогічне навіювання: «Так хочеться скоріше побачити». 7. Висока оцінка деталей: «Тобі особливо вдалося те пояснення» «Більше всього мені в твоїй роботі сподобалося…» Прийоми створення ситуації успіху:

Номер слайду 11

Ситуації, при яких учні почуваються комфортно: Мене хвалять Ставлять гарні оцінки Мені допомагають До мене доброзичливо ставляться Мене розуміють та підтримують

Номер слайду 12

Стимули, які формують позитивне відношення дитини до себе, віру в свої сили: похвала; розуміння та підтримка; доброзичливість та допомога; довіра та стимулювання; здивування та заохочення; визнання та звернення по імені.

Номер слайду 13

Лише тоді вчитель буде успішним учителем, а учень успішним учнем, коли відбуватиметься орієнтування на позитивні якості особи. Через індивідуальний вплив можна розвивати позитивні якості особистості. Вправа «Позитивний потенціал»

Номер слайду 14

Інтерактивна вправа «Карусель» МОДЕЛЬ УСПІШНОГО УЧНЯ Психологічна точка зору Педагогічне бачення Фактори, які заважають бути успішним учнем

Номер слайду 15

Інтерактивна вправа «Карусель» (висновок) Від успіху в навчанні взагалі залежить успіх дитини у житті. Велика доля у формуванні успішного учня належить також і сім’ї. Але якби не випробувало нас життя, ми завжди повинні пам’ятати про шлях, який веде до сердець учнів.

Номер слайду 16

ШЛЯХ ДО СЕРДЕЦЬ УЧНІВ

Номер слайду 17

Дякую за увагу та співпрацю!

ppt
Додано
11 березня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку