Дистанційне навчання "Історія розвитку настільного тенісу в Україні."

Про матеріал
Вважають, що піонерами розвитку настільного тенісу в наших краях принаймні наприкінці 19-го - на початку 20 століть були ентузіасти з Галичини, Буковини чи Закарпаття, чиї території впродовж 1867-1918 років входили до складу Австро-Угорської імперії, куди ця гра прийшла тоді з Англії.
Перегляд файлу

                                                 Самостійна робота № 6

 

Тема роботи: Історія розвитку настільного тенісу в Україні.

Вважають, що піонерами розвитку настільного тенісу в наших краях принаймні наприкінці 19-го - на початку 20 століть були ентузіасти з Галичини, Буковини чи Закарпаття, чиї території впродовж 1867-1918 років входили до складу Австро-Угорської імперії, куди ця гра прийшла тоді з Англії. А

https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/tenis/2_rik/001.jpghttps://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/tenis/2_rik/002.jpg

Ось те, що настільний теніс набув певного розвитку в СРСР, і зокрема, в Україні, наприкінці 20-х - на початку 30-х років минулого століття - це вже реальність. Щоправда, потім він втратив популярність, знову відродившися в 60-х роках, коли став одним з наймасовіших видів спорту. Перший всесоюзний турнір з цієї гри відбувся в Москві 1950 року, а вже наступного було започатковано проведення чемпіонатів Союзу та України.

Масове поширення настільного тенісу в Україні припадає на 1926-1930 рр. Але одноманітна і примітивна техніка гри поступово призвела до того, що інтерес до неї згас, припинився випуск інвентаря і в 1932 році настільний теніс перестав існувати як вид спорту. 

   Відродження настільного тенісу почалося лише в післявоєнні роки. На Україні ініціаторами відродження гри були окремі гравці, які вже мали багаторічний практичний досвід (О,Пастернак і З.Розенберг - в Одесі; Ф.Глаз, В.Туранов, С.Тальський і О.Сирота - у Києві; Ю.Ревіс і А.Рисс - у Харкові; Р.Газда - у Львові та інші). Вони стали популяризовувати гру в настільний теніс, залучати до занять цим видом спорту молодь та старше покоління. Відсутність інвентаря, зокрема губчатої гуми для ракеток та целулоїдних м’ячів, загальмувала масове поширення настільного тенісу у перші післявоєнні роки. У 1950 р. в Україні були організовані перші офіційні змагання - першість УРСР (в складі СРСР), переможцем яких став Є.Шицер (Львів), а з 1951 р. ці змагання проводилися щорічно. 

   У сучасний період розвитку гри настільного тенісу авторитету нашій державі  принесли Олександр Строкатов і Ванда Літинська (Львів); які вдало виступили не тільки на внутрішніх змаганнях (першості СРСР, УРСР), а й на міжнародній арені. О.Строкатов - срібний призер чемпіонату Європи (один. розряд), а Ванда Літинська - неодноразова чемпіонка Європи серед кадетів і юніорів. 

   З 1991р. Україна стала незалежною державою. І саме з цього часу розпочався відлік часу новітньої історії розвитку цієї гри у нашій суверенній країні. На сьогодні, магістрант ЛДУФК мс Олександр Дідух – багаторазовий чемпіон і володар Кубка України, переможець Спартакіади, Універсіади, молодіжних ігор України, чемпіон і призер багатьох міжнародних і національних змагань близько 4 років є першою ракеткою України і першим номером національної команди. Його брат студент 3 курсу ФФВ мс Віктор Дідух друга ракетка України серед юніорів, також збірник України. За останні роки збірні команди Львівської області незмінні переможці та призери комплексних та інших змагань. Найвідоміші гравці – збірники брати Дідухи, Тетяна Ткачова, по кадетах Моцик Ірина, Трунов Михайло, Камінський Валентин. Представники тенісної Львівщини підвищують свою спортивну майстерність в Клубному чемпіонаті України – 11 команд грають в суперлізі, вищій і регіональній лігах. 

   Враховуючи популярність настільного тенісу і його спортивний характер в листопаді 1977 р. на сесії МОК настільний теніс був прийнятий в сім’ю олімпійських видів спорту, а у вересні 1981р. на своїй 84-й сесії МОК включив його в програму Олімпійських ігор 1988 р. в Сеулі, де був розіграний перший комплект олімпійських нагород з настільного тенісу. Ці рішення підкреслюють, що настільний теніс увійшов в нову епоху розвитку і поставили перед тренерами і спортсменами нові більш відповідальні завдання.

 

 

ЗАВДАННЯ: Реферат на тему; «Фізична культура в моїй сем’ї». Вправи на гнучкість.

ВИКЛАДАЧ :  Котова Катерина Юріївна

 

 

docx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
2255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку