Дистанційний Урок читання з учнями 1 – А класу за Програмою НУШ Тема. « Слухайте, думайте. Зірка Мензатюк. « Ярмарок »

Про матеріал
Дистанційний Урок читання з учнями 1 – А класу за Програмою НУШ Тема. « Слухайте, думайте. Зірка Мензатюк. « Ярмарок » Мета. Розвивати навички виразного , правиль-ного та свідомого читання прозового твору, розвивати вміння учнів знаходити у тексті відповіді на запитання, читати речення з відповідною інтонацією, розширити знання учнів про звичаї українського народу, збагачувати словниковий запас .учнів новими словами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційний урок з учнями 1 – А класу за Програмою НУШ. Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Доброго ранку! Я рада, що ви тут. Сьогодні понеділок, 12 травня.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

 Любі, хлопчики й дівчатка. З вами хочу я пограти. ПОГРАЄМО?

Номер слайду 5

На уроці щось нове треба нам пізнати, Багато цікавого запам ‘ятати. Тож будьте уважні, зберіться з думками, Ось тема уроку. Вона перед вами.

Номер слайду 6

ЩОДЕННІ НОВИНИ 1. Урок з літературного читання. Тема. “ Слухайте, думайте. З. Мензатюк «Ярмарок» (ст.50-51 )

Номер слайду 7

Робота над скоромовками

Номер слайду 8

- Тепер дружно починаймо Скоромовку промовляймо. Обережний хитрий лис До нории вечерю ніс. Біг додому лісом лис, Шелестів над лисом ліс.-

Номер слайду 9

Ніс Гриць пиріг Через поріг, Став на горіх,Упав на поріг.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Слухайте, думайте. З. Мензатюк «Ярмарок » (ст.50-51 )

Номер слайду 12

Знайди у тексті речення до малюнків » Йде лисиця, на лапці корзина, а в корзині півники на паличках. Жовті, зелені, ще й червоні, як вогонь. Буде і їй, і лисові, і малим лисенятам. А в Лиски, в дочки, рясна спідничка, кольо-рові стрічки, калинові коралі, і до всього на додачу новеньке люстерко — його їй Лиско з лючинської кичери подарував!

Номер слайду 13

Біжить їжак.—    Оце,— каже,— нитки несу. Дома жінка і чотири дочки, голки свої, нитки матимуть,— хай вишивають рушники.

Номер слайду 14

А на ярмарку! Чого тільки немає! Понурих облич немає — бо всім весело.

Номер слайду 15

Туп-туп, гуп-гуп, іде ведмідь, несе бочку меду.—    Люблю,— каже,— ярмарки! А ще мед смерековий,— ось він, голубчик, у бочечці!

Номер слайду 16

— Люди добрі! Чи є у вас дочки та синочки? для них по пиріжку. Скажете, від зайця! А то ж не донесу... — Є дочки, є й синочки. — Візьміть.

Номер слайду 17

1. Де побував зайчик? 2. Що він хотів продати, а що купити? 3. Розгляньте малюнки. Визначте, чиї це покупки.

Номер слайду 18

Яку нову для тебе інфор-мацію містить цей текст?Це цікаво знати Коли приносять додому з поля чи лісу те, що брали поїсти, кажуть дітям , що це гостинці від зайчика.

Номер слайду 19

Урок завершено. Дякую за роботу!

Номер слайду 20

Дистанційний Урок читання з учнями 1 – А класу за Програмою НУШ Тема. « Слухайте, думайте. Зірка Мензатюк. « Ярмарок »Мета. Розвивати навички виразного , правиль-ного та свідомого читання прозового твору, розвивати вміння учнів знаходити у тексті відповіді на запитання, читати речення з відповідною інтонацією, розширити знання учнів про звичаї українського народу, збагачувати словниковий запас .учнів новими словами.

pptx
Додано
12 травня 2020
Переглядів
908
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку