Українська народна казка "Казка - загадка"

Про матеріал
Знайомство з новим видом твору казка-загадка.Розвивати навички свідомо-го читання ; удосконалювати техніку читання.Ознайомлення з утворенням роси, з народними прикметами.Виховувати любов до природи, до книги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська народна казка«Казка-загадка».Інтеграція з природознавством. Вчитель початкових класів. Одеської ЗОШ № 45 Петровська Ірина Володимирівна

Номер слайду 2

Загадка Буває хмаркою вона, Пушинкою буває, Бува, як скло, Крихка й тверда – Звичайна, підкажіть …

Номер слайду 3

Чомусики пізнають Рано вранці, поки сонце ще не піднялося на ясному небі,маленькі намистинки переливаються райдужними квітами. Не упускайте випадку помилуватися цією красивою грою різнокольорових променів. Що це за намистинки ? Вранці намисто заблищало, Всю траву воно заткало. А пішли шукати вдень, І ніяк їх не знайдем.(Роса)

Номер слайду 4

Як утворюється роса? Роса – це крапельки води, що утворюються на поверхні г’рунту й рос-лин, коли вночі швидко охолоджується поверхня Землі та приземні шари повіт-ря,а водяна пара конденсується. З’явля-ється роса в теплу пору року. Народна прикмета. Рясна роса передвіщає ясний день.

Номер слайду 5

Біг по доріжціЧари чарівниця ходити приходити вертатись повертатись Читання слів з різним темпом та силою голосу: *повільно і тихо; * швидко і тихо; * швидко і голосно.

Номер слайду 6

БЛИСКАВКА Самостійне читання української народної казки «Казка – загадка» (читати дуже швидко,уважно)

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Гра «Знайдіть слово»Дочка просила у матері…Мати упізнала свою дочку через те, що…Вона не стояла квіткою надворі в…

Номер слайду 9

ПОШУКОВЦІ Гра « Утвори нові слова»Чарівниця ніч рів …. ( чари, чани, віра, нива ).

Номер слайду 10

Дайте відповідь на запитання словами з тексту *Хто перетворив жінок у квітки?*Що могла робити одна з жінок?*Що треба було зробити матері, щоб дочка назавжди залишилася вдома?* Як мати впізнала свою дочку?

Номер слайду 11

pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
1378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку