Дистанційний урок математики: "Половина, третина, чверть. Розв'язання задач на конкретний зміст дії ділення".

Про матеріал
В презентації використаний матеріал, що допоможе пригадати вивчені раніше поняття "половина", "третина", "чверть" та поглибити знання, завдяки тренувальнм вправам. Також учні ознайомляться з новим типом задач на конкретний зміст дії ділення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційний урок математики: «Половина, третина, чверть. Розв’язання задач на конкретний зміст дії ділення»Підготувала вчитель початкових класів Южненської ЗОШ №1 Савченко М. В.

Номер слайду 2

План уроку1. Розминка : «Знайди неправильну тінь».2. Розминка : «Розв’яжи приклади».3. Поняття «половина», «третина», «чверть».4. «Спробуй сам» (завдання на знаходження половини, третини, чверті).5. Задачі на конкретний зміст дії ділення. Творча задача.6. Підсумок уроку.

Номер слайду 3

«Знайди неправильну тінь»

Номер слайду 4

Розв'яжи приклади

Номер слайду 5

Пригадай, що таке половина.

Номер слайду 6

Що таке третина і чверть?

Номер слайду 7

Спробуй сам

Номер слайду 8

Спробуй сам. Діти з’їли третину варення з шести -літрової банки. Скільки варення з'їли діти?Червона Шапочка несла до бабусі 8 пиріжків. Чверть вона віддала Вовкові. Скільки пиріжків з'їв Вовк? У бабусі було 16 клубочків ниток. З половини вона зв’язала внуку светр. Скільки ниток у неї залишилось?

Номер слайду 9

Задача на конкретний зміст дії ділення

Номер слайду 10

Творча задача

Номер слайду 11

Підсумок уроку1. Що для тебе було сьогодні виконати найлегше?2. Як знайти половину від цілого числа? 3. За допомогою яких дій ми сьогодні розв'язували задачі?

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
2005
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку