Дія ферментів та захворювання людини.

Про матеріал
У презинтації розглядаються різні захворювання людини, що спричиняються дією ферментів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фенілкетонурія. Що провокує Фенілкетонурія (Фенілпіровиноградна олігофренія): У більшості випадків (класична форма) захворювання пов'язане з різким зниженням або повною відсутністю активності печінкового ферменту фенілаланін-4-гідроксилази, який в нормі каталізує перетворення фенілаланіну в тирозин.

Номер слайду 2

Хвороба Гоше – спадкове, розвивається в результаті недостатності ферменту глюкоцереброзідази .

Номер слайду 3

Вітіліго - досить рідкісне захворювання шкіри, при якому спостерігається придбана вогнищева ахроміі. На окремих ділянках шкірного покриву вироблення пігменту припиняється, так як в меланоцитах особливий фермент тирозинази не продукує.

Номер слайду 4

Хвороба Фабрі - це рідкісне генетичне захворювання, пов'язане з порушенням ліпідного обміну через дефіцит ферменту альфа-галактозидази. Хвороба Фабрі відноситься до групи захворювань, відомих як лізосомні хвороби накопичення. Низький рівень альфа-галактозидази призводить до накопичення шкідливих речовин в різних органах тіла, зокрема в кровоносних судинах.

Номер слайду 5

Гiполактазiя (лактoзна недостатність) Ця патологія має дві форми - первинну (вона обумовлена генетичним недоліком, не пов'язана з підлогою малюка і проявляється при передачі поміняв гена матір'ю і батьком дитини), і вторинну, легшу, уявляючи собою недолік лактази, ферменту, що розщеплює головний вуглевод материнського молока - лактозу . При гиполактазії лактоза не розщеплюється особливими ферментами до нескладних молекул, а залишається в незмінному вигляді в товстій кишці.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фермент каталаза Якщо внаслідок генетичних причин виникає дефіцит каталази розвивається акаталазія. Це спадкова хвороба, клінічними проявами якої є виразки слизової носа і порожнини рота, а в деяких випадках явно виражені випадання зубів і атрофічні зміни альвеолярних перегородок.

pptx
До підручника
Біологія (профільний рівень) 10 клас (Межжерін С.В., Межжеріна Я.О., Коршевнюк Т.В.)
Додано
31 січня 2019
Переглядів
4435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку