До Дня Незалежності України

Про матеріал

Презентація допоможе надати більше інформації щодо багатства та краси української мови.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

На росах, на водах, на всіх переходах Курличеш мені в журавлиних ключах, Моя Україно, родима країно, Ясні небеса в українських очах.

Номер слайду 2

Не бійтесь заглядати у словник- Це пишний сад , а не сумне провалля; М. Рильський Боріться за красу мови, за правильність вимови. Боротьба за чистоту , за смислову точність є боротьба за знаряддя культури.

Номер слайду 3

Україно ! Я чую твій голос, пшеничний твій колос І душу мені засіває зерно. Моя Україно, колиско - калино, Пізнати тебе мені щастя дано.

Номер слайду 4

Моя Україно! З тобою розлука – гірка мені мука, Печаль журавля без гнізда в чужині. Моя Україно, білявко-хатино, З твойого вікна світить доля мені!

Номер слайду 5

Як парость виноградної лози плекайте мову, пильно й неустанно політь бур’ян. Чистіша від сльози вона хай буде. Вірно і слухняно нехай вона щоразу служить вам, хоч і живе своїм життям. М. Рильський

Номер слайду 6

Наша мати – Україна Її мова солов’їна. Наша мова ніжна, ласкава, Наша мова багата, цікава. Наша мова квітуча, барвиста. Наша мова прекрасна і чиста. Ой, прекрасна у нас рідна мова, Як сердечна, душевна розмова.

Номер слайду 7

Українській мові усі ви навчайтесь І ніколи її не цурайтесь. Буду я навчатись мови золотої У трави-веснянки у гори крутої, У струмочка веселого, Що постане річкою, В пагінця зеленого, Що росте смерічкою.

Номер слайду 8

Розцвітай же, слово І в родині, і у школі, Й на заводі, і у полі. Пречудесно, пречудово – Розцвітай же, слово. П. Тичина

Номер слайду 9

Для кожного народу дорога його мова. Адже , коли зникає народна мова,- народу більше нема. Ну що б , здавалося, слова. Слова та голос, більш нічого. А серце б’ється, завмира, Як їх почує. Т.Г.Шевченко

ppt
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
2293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку