Презентація до уроку " Л.Пономаренко " Гер переможений".Загальнолюдська ідея гуманізму та толерантності.Художні особливості новели"

Про матеріал
Подана презентація є допоміжним засобом учителеві для розкриття теми даного уроку,вона містить відомості про творчість і біографію Любові Пономаренко.В презентації наявні матеріали для візуалізації героїв новели,містить презентація і визначення з теорії літератури.Матеріали роботи сприяють розвитку нестандартного мислення семикласників.Прийом "Українські хустини" допомагає проаналізувати новелу всебічно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Любов Пономаренко «Гер переможений»Загальнолюдська ідея гуманізму й толерантності у творі

Номер слайду 2

«Диво української новелістики»

Номер слайду 3

Новела (іт. novella, від лат. novellus — новітній) — невеликий за обсягом прозовий епічний твір про незвичайну життєву подію з несподіваним фіналом та яскраво вимальованою дією. Ознаки новели: • лаконізм, яскравість і влучність художніх засобів; • строга й усталена конструкція; • наявність строгої та згорненої композиції з яскраво вираже­ним композиційним осередком (переломний момент у сюжеті, кульмінаційний пункт діл, контраст чи паралелізм сюжет­них мотивів і т.д.); • перевага сюжетної однолінійності, зведення до мінімуму кіль­кості персонажів; • персонажами новели є особистості, як правило, цілком сфор­мовані, що потрапили в незвичайні життєві обставини; • автор у новелі концентрує увагу на змалюванні внутрішнього світу героїв, переживань і настроїв; • сюжет новели простий, надзвичайно динамічний, містить у собі момент ситуаційної чи психологічної несподіванки.

Номер слайду 4

ппаписп

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Художня деталь – виразна подробиця твору, яка подає певний епізод, подію чи випадок у несподіваному ракурсі

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Обери колір хустини і розкажи про Фрідріха. Біла – факти, червона – емоції, чорна – критика, жовта – позитив, зелена – креатив, синя – висновок.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Артеменко Раїса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
3441
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку