Харчові розлади, та їх запобігання. Хвороби травної системи.
Номер слайду 15
2. Розлади травлення:- основні захворювання травної системи та харчові отруєння; §12- карієс- стоматит- гастрит- панкреатит- апендицит- дисбактеріоз- холецистит- жовчно-кам’яна БАКТЕРІЇ-сальмонельоз-ботулізм-дизентирія-холера ВІРУСИ- вірусний гепатит. ГЕЛЬМІНТОЗИГРИБИ
Номер слайду 16
1. Вплив алкоголю та тютюнокуріння на травну систему: Алкоголь перш за все впливає на печінку (спричиняє її цироз) та слизову оболонку шлунка (виникає так званий алкогольний гастрит). Тютюнокуріння також негативно впливає на органи травлення. Доведено, що нікотин різко знижує перистальтику дванадцятипалої кишки і спричиняє виникнення запальних процесів. До того ж нікотин значно зменшує кількість вітаміну С, що засвоюється організмом, а алкоголь — вітаміну В.
Номер слайду 17
Вправа «Склади синквейн» Алгоритм складання синквейна:1. Перший рядок — одне слово, іменник, що виражає головну тему.2. Другий рядок — два прикметники, що виражають основну думку.3. Третій рядок — три дієслова, що описують дії в межах теми.4. Четвертий рядок — фраза, що несе певний зміст.5. П'ятий рядок— висновок, зазвичай у формі іменника (асоціація з першим словом).
Номер слайду 18
Травлення. Необхідне, важливе. Живить, лікує, допомагає. Потрібне для функціонування організму. Властивість живого.