До Європи - на вікенд

Про матеріал
Це презентація художніх творів, які найчастіше читають підлітки у європейських країнах. Матеріал можна використати на уроці зарубіжної літератури, під час святкування Дня Європи в Україні. Така літературна мандрівка розвиває інтерес до читання художньої літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До Європи - на вікенд. Літературна мандрівка. Підготувала: вчитель зарубіжної літератури Княгининівського ліцею №34 Третяк Л. О.2022

Номер слайду 2

Дж. К. Роулінг Гаррі Поттер та філософський камінь (Великобританія)Книжки про Гаррі Поттера — це бестселери. Особливо гарними є видання, ілюстровані художником Джимом Кеєм, оскільки це не тільки захоплююча історія про хлопчика-мага, але й неперевершене візуальне оформлення.

Номер слайду 3

Астрід Ліндгрен Пригоди Пеппі Довгапанчоха (Швеція)Частіше всього ми читаємо лише першу книжку Ліндгрен про Пеппі, але всім дуже хочеться дізнатися: що ж там далі? Чи повернеться тато Пеппі, чи поїде вона мандрувати, чи покине своїх друзів з маленького містечка, чи стане ще сильнішою? Тепер всі-всі пригоди Пеппі — в одній книжці: гарні ілюстрації та дві версії обкладинки на вибір — для «літніх» та «зимових» подарунків.

Номер слайду 4

Міхаель Енде Нескінченна історія (Німеччина)Це одна з найбільш захоплюючих, добрих та розумних книжок у жанрі фентезі. Німецький автор Міхаель Енде опублікував книгу у 1979 році, з того часу книжка перекладена багатьма мовами світу, стала фільмом та мультиком. Роман розповідає про звичайного хлопчика Бастіана, до рук якого потрапляє чарівна книга «Нескінченна історія», з якої він дізнається про країну Фантазію, яку поглинає страшне Ніщо. Герой сміливо вирушає на зустріч страшним та славним пригодам.

Номер слайду 5

Йоганна Шпірі  Гайді (Швейцарія)Повість розповідає про дівчинку, яка зростає у швейцарських Альпах в хатинці дідуся, але потім вона змушена переїхати до міста Франкфурта, де живе з дівчинкою, прикутою до інвалідного візка, Кларою. Гайді дуже сумує за своїми горами, а коли дорослі нарешті відпускають обох дівчаток до дідуся, то Кларі стає так добре в Альпах, що вона залишає візка і починає ходити!

Номер слайду 6

Всеволод Нестайко Тореадори з Васюківки (Україна)Це не одна книга, а цілих три. Павлуша та Ява з села Васюківка хочуть прославитися. Для цього вони уявляють себе тореадорами, намагаються впіймати іноземних шпигунів, підкорити Київ — у них справді багато ідей. Останнє видання дещо відрізняється від оригінальної редакції: за порадою Івана Малковича, автор видалив деякі незрозумілі сучасним дітям моменти та додав декілька нових сюжетів. 

Номер слайду 7

Туве Янссон Країна Мумі-тролів (Фінляндія)Мумі-тролі — це дійсно одні з найулюбленіших персонажів. Книжки Туве Янссон — особливі, в них є щось глибоко «недитяче». Вона вміє писати так, що діти дуже глибоко співпереживають героям, стають частиною їх маленької компанії, яка живе у чарівнй долині.

Номер слайду 8

Читайте і діліться своїми враженнями

pptx
Додано
20 січня 2023
Переглядів
201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку