Добірка компетентнісних задач

Про матеріал

Приклади компетентнісних задач, які можуть бути використані на уроках інформатики у 9 класі для закріплення практичних навичок отриманих протягом року.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Розрахувати калорійність власного денного раціону харчування шляхом виконання обчислень з використанням табличного процесора Excel.
  2. Скласти електронного листа з повідомленням про принципи здорового харчування та відправити його своїм друзям разом із власними рекомендаціями та посиланнями на Інтернет сайти з цієї теми.
  3. Створіть інтерактивну презентацію навчального тесту. Слайди презентації повинні містити питання з відповідями, гіперпосиланнями на інші слайди, об’єднані певним алгоритмом. Залежно від відповідей користувач повинен отримувати той чи інший результат, передбачений тестом.
  4. Розробіть комп'ютерну публікацію із рекламою свого населеного пункту, оформивши її 2-3 фотографіями, малюнками, виконаними власноруч, і текстовим наповненням.
  5. Користуючись додатком Google Форми розробіть тест на тему, пов’язану з інформаційною безпекою. Проведіть онлайн-опитування однокласників, результати якого оформіть у вигляді діаграм.
  6. Учень 7 класу вирішив відсвяткувати день народження і запросити 10 своїх однокласників. Пригощати гостей учень планує тортами, печивом, цукерками, соком та фруктами, які можна придбати в супермаркеті, що розташований неподалік від будинку іменинника. Потрібно розрахувати кошторис свята, який був би найекономнішим для сімейного бюджету.
  7. Ваш менший брат, учень четвертого класу, отримав домашнє завдання підготувати картку з казкою «Ріпка». Оскільки вашому братові потрібна допомога, він звернувся до вас. Знайдіть зміст казки, використавши друковані чи електронні джерела. Створіть картку альбомної орієнтації. Відформатуйте текст за своїм смаком. Використайте для оформлення ефект буквиці, обрамлення. Додайте ілюстрацію до казки. Підготуйте документ до друку.
  8. Ваші однокласники після закінчення школи планують складати ЗНО з історії України. Під час підготовки в учнів виникли проблеми з умінням розпізнавати історичні пам’ятники та видатних діячів за зображенням. Пропонуємо створити програму «Довідник історичних пам’яток», що містить назву об’єкта, його зображення та коротку історичну довідку.
  9. Для підготовки шкільного стенду «Життя мого класу» потрібно створити візуальну схему учнівського самоврядування. Підготуйте таку схему, використавши ієрархічні діаграми об’єктів SmartArt, додайте до схеми відповідні написи та фотографії своїх однокласників. Підготуйте документ до друку.
  10. Учителеві математики потрібно підготувати стенд про чотирикутники. За допомогою пошуку в Інтернеті доберіть зображення та основні відомості про чотирикутники. Систематизуйте отриманий матеріал та запропонуйте власний проект стенду. Результат виконання подайте за допомогою презентації з використанням таблиць.
  11. Родина, що складається з двох дорослих та однієї 10-річної дитини, вирішила відпочити за кордоном. Створіть презентацію (10–12 слайдів) на основі матеріалу двох-трьох відомих туристичних фірм, що пропонують туристичні тури. Презентація повинна мати рекламний характер, вказувати ціни, умови відпочинку, контакти туристичних фірм.
  12. Створіть рекламну презентацію, присвячену відкриттю фірми, що продаватиме побутову техніку, яка транслюватиметься на моніторі. У презентації передбачити обов’язково: 
  • наявність титульного слайда;
  • перелік послуг фірми, оформлених у вигляді
  • маркорованого списку;
  • фото товарів; 
  • слайд з реквізитами фірми;
  • дизайн слайдів єдиний;
  • зміна слайдів з анімацією;
  • презентація відтворюється автоматично.

 

 

docx
Додано
1 липня 2018
Переглядів
922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку