Догляд за житлом. Особливості догляду за предметами інтер’єру та побутовою технікою

Про матеріал
Презентація до теми "Охайне житло" у 6 классі. Може використовуватися як під час уроку в школі, так і під час дистанційного навчання. Слайди пояснюють особливості догляду за предметами інтер’єру, дзеркальними поверхнями, побутовою технікою, корпусними меблями; допомогают формувати позитивне ставлення до трудової діяльності, бажання створювати у своєму житті красу та ідеальні умови фізіологічного комфорту, закріплювати прагнення послідовного досягнення своєї мети у роботі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Догляд за житлом. Особливості догляду за предметами інтер’єру та побутовою технікою

Номер слайду 2

Догляд за м’якими меблями. М’які меблі — це зручні меблеві вироби для сидіння та лежання . Зазвичай вони мають текстильну поверхню, а це означає, що за нею потрібен певний догляд, а саме: видалення плям, пилу та рідини. Існує кілька рекомендацій щодо догляду за м’якими меблями:рідину треба видаляти з поверхні за допомогою серветки — її слід промочити, а не витирати; мийні засоби потрібно використовувати в малих кількостях, наносити на ганчірку, а не прямо на очищувану поверхню;рекомендується використання піноутворюючих мийних засобів; не відскоблювати засохлі плями або злиплий ворс матеріалу; не використовувати мийні засоби, що містять сильні хімікати та розчинники.

Номер слайду 3

Це цікаво. Рекомендації щодо видалення бруду та плям з м’яких меблів:•  сліди від кулькової ручки або помади можна видалити за допомогою 10 % спиртового розчину;•  жувальну гумку потрібно накрити кубиками льоду (у пластиковому пакеті) й відскребти тупим предметом;•  плями крові видаляти тільки холодною водою;•  шоколад — зчистити висохлу пляму і замити теплою водою з м’яким милом;•  жир, масло — рясно посипати сіллю, дати увібрати жир, зняти залишки сухою губкою, потім змочити губку в спирті і злегка потерти пляму.

Номер слайду 4

Догляд за корпусними меблями. Корпусні меблі— це предмети інтер’єру, виготовлені з натуральної деревини та фанери, пресованої дерев’яної стружки та картону, пластикових замінників деревини. Щоб меблі мали гарний вигляд і довго слугували господарям, під час користування ними необхідно дотримуватись нижчеописаних рекомендацій:  * корпусні меблі псуються від води, тому їх протирають спочатку сухою ганчіркою, а потім куском фланелі, злегка змоченої спеціальними поліролями. Після цього меблі натирають до блиску сухою м’якою ганчіркою;* для догляду за поверхнями меблів слід застосовувати засоби, що відповідають матеріалу покриття. Перед використанням мийного засобу необхідно уважно ознайомитися з інструкцією;* категорично недопустимо під час очищення будь-яких меблевих поверхонь застосовувати тверді пристосування — скребки, губки з пластиковим або металевим ворсом і т. ін. Слід користуватися м’якою тканиною або замшею.

Номер слайду 5

Догляд за побутовою відеотехнікою. До побутової відеотехніки належать: телевізори, комп’ютери, ноутбуки, планшети тощо. Під час догляду за ними треба знати такі рекомендації:• щоб очистити корпус монітора або телевізора, слід скористатися сухою або злегка зволоженою м’якими очисниками тканиною. Парфумерія та розчинники не використовуються для цієї мети;• у комп’ютерних салонах і магазинах побутової техніки можна придбати спеціальні серветки та спреєві очисники. Речовини, які містяться в очиснику, не пошкодять захисний шар екрана; вони мають гарні антистатичні властивості.

Номер слайду 6

Догляд за скляними та дзеркальними поверхнями. У повсякденному житті нас оточують предмети інтер’єру, оздоблені скляними та дзеркальними поверхнями. Такі предмети прикрашають наші оселі, але потребують спеціального догляду та відповідних засобів по догляду за ними:• сучасна промисловість пропонує для чищення дзеркальних поверхонь спеціальні ганчірочки з мікрофібри* (такими найчастіше протирають скло машин і екрани моніторів). Вони підійдуть як для дзеркала, так і для скляних поверхонь;• існують також спеціальні вологі серветки для скла і дзеркал, які ідеально очищають їх поверхні;• для очищення скла добре підійде будь-яка бавовняна ганчірка, рушник чи клапоть тканини;• необхідно стежити за вологістю повітря в приміщенні. Для дзеркала шкідлива як недостатня вологість, так і надлишкова. Тому дзеркала для ванної кімнати покривають спеціальним покриттям.

Номер слайду 7

Пам’ятай! Усі роботи, пов’язані з використанням хімічних речовин та пристроїв для прибирання, треба виконувати з дотриманням правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
1481
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку