Документ "Схема аналізу уроку з природознавства"

Про матеріал
схема аналізу уроку з природознавствасхема аналізу уроку з природознавствасхема аналізу уроку з природознавствасхема аналізу уроку з природознавствасхема аналізу уроку з природознавствасхема аналізу уроку з природознавствасхема аналізу уроку з природознавства
Перегляд файлу

СХЕМА АНАЛІЗУ УРОКУ З ПРИРОДОЗНАВСТВА

1.     Тип уроку.

2.     Постановка мети і завдання уроку.

3.   Обладнання уроку (для вчителя, для учнів), відповідність його меті, завданням, змісту уроку.

4.     Готовність класу до уроку.

5.     Структура уроку: основні етапи уроку, доцільність розподілу часу між окремими етапами уроку, перехід від однієї частини уроку до іншої.

6.       Робота  з щоденником спостережень.

7.     Оцінка змісту навчального матеріалу. Відповідність матеріалу уроку програмі та підручнику, віку учнів. Виховні можливості навчального матеріалу; зв’язок з місцевим матеріалом, життєвим досвідом.

8.     Методи, прийоми, засоби навчання, використані на уроках (конкретно!). Відповідність методів і методичних прийомів особливостям змісту, типу, меті уроку та віку дітей. Прийоми активізації пізнавальної діяльності учнів на уроці. Керівна роль учителя в процесі самостійної роботи учнів. Доцільність використання наочних посібників та технічних засобів навчання. Обсяг, доступність, міра складності.

9.     Методи перевірки знань і умінь учнів. Які методи застосовувалися? Які види перевірки мали місце на уроці?  (Фронтальне, індивідуальне, поточне, тематичне, атестаційне). Характер оцінки знань учнів. Місце прийомів заохочення учнів до вивчення матеріалу через оцінку.

10.  Діяльність учителя: володіння матеріалом, культура мовлення, стиль спілкування з класом, зацікавленість роботою, артистичність.

11. Діяльність учнів: зацікавленість роботою, самостійність (скільки часу працювали учні?), активність, дисциплінованість, дослідницька робота чи робота з природними об'єктами.

12.  Дотримання гігієнічних правил, умови підтримки працездатності учнів на уроці.

13.   Загальні висновки про урок. Рівень досягнення мети.

Якість знань (повнота, глибина, осмисленість), сформованість умінь і навичок. Як реалізована мета уроку? Як проявлявся творчий підхід учителя до уроку?

 

        «+» уроку

« - »уроку

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
2 липня 2022
Переглядів
202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку