Доповідь "Шкідливі звички".

Про матеріал

Доповідь "Шкідливі звички".

Розглянуто шкідливі звички, які впливають на фізичний (тютюнопаління, алкоголь та наркоманія) та емоційний стан людини.

Перегляд файлу

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЗОШ №

 

 

 

 

 

Шкідливі звички.

 

 

 

 

Виконав:

Перевірив:

 

 

 

 

 

 

 

 

Харків 2018


Шкідливі звички, які впливають на фізичний стан.

Давно відома істина, що паління тютюну, зловживання алкогольними напоями,  вживання  наркотиків –пагубні  пристрасті  людства,  що  мають найбільший негативний вплив на всі сторони життя сучасного суспільства.

Добре  відомі  шкідливі  наслідки  тютюнопаління:  19-річне спостереження  за  вибіркою  чоловіків  40 –59  років  показало,  що    при тютюнопалінні ризик померти від коронарної хвороби серця складає 41%, а від мозкового інсульту–21%. Відомо, що підлітки, які регулярно палять, частіше мають інфекцію верхніх дихальних шляхів і більшу частину распіраторних симптомів.

Рис 1. Що є у сигареті?

Вживання алкогольних напоїв, особливо часте і не помірне, також негативно  впливає  на  юний  організм,  на  розвиток  психіки.  В  цей  час формування алкоголізму відбувається в багато разів швидше. Алкоголь дуже негативно впливає на три основні системи: серцево-судинну (кардіоміпатії, артеріальна  гіпертонія,  аритмія  і  т.  п.);  кишково-шлункову  (виразкова хвороба, цироз печінки, пакреонекроз і т. п.); нервову систему (невропатії, вегето-судинна дистонія, енцифалопатія) юного організму.

Рис. 2. Вплив алкоголю на печінку.

За  останні  п’ять  років  кількість  підлітків  і  молодих  людей,  що вживають наркотичні речовини, збільшилась втричі. На сьогоднішній день особливу увагу у викоріненні наркотиків серед молоді потрібно приділяти підліткам  сільської  місцевості,  де  зростає  кількість  наркозалежних, особливого поширення набуває куріння коноплі.

Високі темпи поширення наркоманії і пов’язаної з нею підліткової злочинності свідчать про те, що підлітки становлять найбільш кримінальну частину  населення.  У  стані  алкогольного  або  наркотичного  сп’яніння підлітки скоюють 50% всіх правопорушень.

Шкідливі звички, які впливають на емоційний стан.

Ви оточили себе неправильними людьми

Дружба буває ще більш токсичною, ніж особисті стосунки в парі. Це здатне обмежити вас, ви не отримуєте радості від спілкування.

Ви пробачаєте і не забуваєте це.

У житті кожного бувають такі ситуації, які боляче згадувати. Це можуть бути погана поведінка чи образливі слова. Проте не дозволяйте цим подіям зруйнувати вашу самооцінку. Нехай минуле залишається у минулому. Не ображайтесь, пробачте і більше не дозволяйте такої ситуації у вашому житті.

Ви порівнюєте себе з іншими

Коли людина порівнює себе з іншими людьми, їх досягненнями, то це завдає шкоди здоров’ю. Варто пам’ятати, що ідеальних людей не існує. Пам’ятайте, що порівняння та щастя не можуть існувати поруч.

Позбудьтеся шкідливих звичок і отримайте задоволення від життя. Підтримуйте як фізичний стан, так і емоційний у гарній формі.

 

doc
Додано
10 грудня 2018
Переглядів
8922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку